Harfleri, cümleleri al tezgahında tek tek doku

Emeksiz ne kilim olur ne ilim, sadrınla oku…

Evvela belki, yazmak zor iştir. Bundan zor olanı da okumaktır. Başıyla gözüyle okuyan cümlelere, kalp gözüyle okuyan hikmetlere aşina olur. Alayabilmek için emek ver , ne olur! İnsanı her şeyden çok şu üç şey bitirir; haset, endişe ve hedefsizlik. Önce payına düşene razı ol sonra Allah (c.c) teslim ol. Sonra da hayırlarla meşgul ol.

İmânı olmayanın morali, morali olmayanın sıhhati olmaz. Her anını tevbe, iyilikle, secde ile değerlendiren bir Müslüman için Maksûd Allah , yâr Allah  ’’ Ol ‘’diyende ‘’Ol’’ diyende Allah iken gam niyedir?

Ne vakit kalabalıklar içinde hep nefsin için ayrıcalık ve tolerans ummayı bırakacaksın ne vakit insanlar arasından bir insan olup, hakta kaybolacaksın, o vakit dağılmaya başlar sisler…  biraz gayret et de görüşün açılsın.

İnsan hakikatin üstünü nefsaniyetle kapatmaya çalıştıkça imânı yaralanır. İmân yaralandıkça aklı ahmaklaşır, saçmalar saçmaladıkça batar hafazanallah!

Hasreti sadece uzaklıkta sanırsın ya , onun alası vuslatta… Vuslatı sadece yakınlık sanırsın ya onun da alası hasrette… Yabancı iken tanıdığını zannetmekte bir çok insan piştiğini zannederken çiğ, olduğunu zannederken ham…. Zaman işte böyle bir ahir zaman…

İşte yazdım harfleri,cümleleri tek tek doku… Emeksiz ne kilim olur ne ilim sadrınla oku!

                                                                               Özlem Ekici