Erken genel seçim ve aday adayları sahne alıyor.

Evet bende aday adayıyım! diyenlerin sayısı hergeçen gün artmaya başladı. Bazı siyasi partilerin adayları şekillenirken Adalet ve Kalkınma Partisinde ise herzamanki gibi bir yarış sözkonusu.

Bende Ak Partiden milletvekili aday adayıyım diyenlerin sayısı hergeçen gün içinde büyük bir hızla artmaya devam ediyor.

Şöyle genel bir değerlendirme yapalım mı ne dersiniz?

Milliyetçi Hareket Partisinde nerdeyse netleşmiş birinci sıra adayı Mehmet Varol. MYK üyesi doğal olarak ta daha önceki seçimlerde umut bağlanan ve başarı sağlanan bu sefer olacağına inandıkları bir aday. MYK üyesi olması da avantaj, birinci sıradan aday olması garanti görülüyor;

Milletvekili 1. Sıra adayı Mehmet Varol.

Ülkemizin yeni partisi İyi Parti.

Geçenlerde bir belge paylaşmıştım sosyal medyadan. İyi Parti seçimlere katılamıyor diye. Birçok kişi sahte belge dese de işin aslı gerçekti. Gerçekte Cumhuriyet Halk Partisinden 15 milletvekilini transfer etmese grup kuramadığı için seçimlere katılamayacaktı. 15+5 vekil grup kurmasını sağlayarak seçimlere girmesini sağladı.

Paylaştığımız bilgi bu durumda yanlış değildi.  

Ülkücülük parolasıyla sahne alarak yola çıkan, bugün ise karmaşık bir durum sergileyen partinin Nevşehir´deki oluşumu tamamlandı. Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılarak İyi Partiye katılan Milliyetçi Hareket Partisi Eski il Başkanı İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Göksel Taşçı Meral Akşener´in danışmanlığına gelerek büyük bir sükse yaptı.

İyi Parti´nin Nevşehir´deki yapılanmasını teşkilatlanmasını bu güne kadar iş adamımız Musa Ertaş yaptı. Görülüyor ki doğal olarak ta İyi Partinin birinci sıra adayı netleşmiş gibi;

Milletvekili 1. Sıra adayı Musa Ertaş.

Cumhuriyet Halk Partisinden henüz ses yok.  İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP ile koalisyon yapmaları öngörülen partide geçmiş dönemde adaylıkları sözkonusu olanların tekrar aday olarak gösterilip gösterilmeyeceği veyahut yeni bir isimle sahaya çıkıp çıkmayacakları merakla beklenmekte.

Saadet Partisi ise aynı durumda. Görüntü itibari ile güçlü olanının yanında olmalıyım olmam gerekiyor havasında sanki bir arayış içerisinde. Bu birliktelik ittifak Saadet Partisine ne kazandıracak merak konusu.

Gelelim Adalet ve Kalkınma Patisine;

Aday adaylağı başvurusu 3000 TL, Engelli vatandaşlarımızın aday adaylığı başvurusu 1000 TL.

Sizde aday adayı olabilirsiniz....

Peki ne için aday adayı olacaksınız?

Şekil yapmak için mi?

Kariyer ve isim yapmak için mi?

Cebini doldurmak için mi?

Siyasetin kalbinde olmak için mi?

Nevşehir´e halkına hizmet için mi?

Evet bunlardan hangisi için aday adayı olacağınız halkımız için çok önemli.

Bugün kıyasıya bir yarış başladı, başvurular birbiri ardına gelmeye başladı. Gündemde olan iktidar olan bir partiden aday adayı olmak kesinlikle önemli.

Peki bu aday adayları arasında meslek kriteri gözönünde bulundurulacak mı?

Pazar günü gecesine kadar başvurular alınacak ve Adalet ve Kalkınma Partisi Aday Adayları arasından 3 isim ön plana çıkacak.

Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider mevcut Nevşehir Ak Parti Milletvekilleri.

Sizce bu liste delinecek mi?

Yeni isimler olacak mı? Olmalı mı?

Size göre yeni listede kimler olmalı veya olacak…

Hepsini yakın zamanda göreceğiz inşallah. Zaman çok kısa ve Ak Parti´de adaylar bana göre daha önceden belirlenmiş vaziyette.

Bekleyip göreceğiz hep beraber.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimdede "BASIN" gene ön plana çıkacaktır. Basının gücünü hissedenler ve bunu bilenler hep bir adım önde olacaklardır. Basın halkımızın haber alma özgürlüğünün temsilcisidir.

Bazıları kendilerine göre basını suçlasalarda siyaset yapmayı bilmeyen, eleştiriye açık olmayan, kendi menfaatleri için bir yerlere tutunmaya çalışan aciz kişiler doğru bilgiyi almak yerine basını eleştirmeye devam edecekler ve asla da basını takip etmekten vazgeçmeyeceklerdir.

Her ne olursa olsun ülkemizin refahı mutluluğu ve geleceği için bizler gidip bir oy hakkımızı kullanarak bir seçim yapacağız. Yapacağımız tercih kişilerin değil sadece bu milletin geleceği ile alakalı olmadır.

Yapılacak seçimlerin halkımıza çocuklarımıza geleceğimize yapılacak bir yatırım olarak düşünülmeli ve mantıklı hareket etmeliyiz.

Bütün bunları göz önüne alarak sen de aday adayı olmak istiyor musun?

Haydi ozaman hep birlikte seçime…

Sağlıcakla kalın…