Hayatınız bir yönüyle; bulunduğu ortama neşe ve sıcaklık katan, görüntüsü ve farklılığıyla herkesi kendine hayran bırakan GÜNEBAKAN ÇİÇEĞİ gibi olsun, dediğim zamanlar oldu.

      Günebakan Çiçeğini severim. Nedenine gelince neşe ve sıcaklık vermesi rengiyle büyülemesi kadar bana göre hayranlık uyandırdığından olsa gerektir.

       Çiçeklerin hangisi sevilmez ki?

       Çiçeklerin bu yanını düşünmek bile istemiyorum. Bu konuda bir araştırmada yapmadım ancak insana kokusu, şekli ve rengiyle iyi gelecek çiçekler gördüm.

      Hayatımızı renklendiren adeta hayat veren kendimize doğallığı hatırlatan çiçekler.

      Kimi narin, kimi büyük küçük farklı renklerde hercai çiçekler…

      Eğer bir insan kadın veya erkek fark etmez kendince ne kadar doğal olabilirse hayatın bütün olmasa da bazı güzel yanlarını taşır. Hava verir, su gibi duru ve berrak akar, ışıldar. Etrafa kokular saçar. Huzur ve sükunun rayihasını, neş´esini yüreğinize hissettirir.

     Geçtiğimiz günlerde böylesine doğal, saf bakan, az ve zor gören yüreğindeki dışa vuran güzelliğiyle bir kız öğrenci gördüm. Yanıma geldi. Nazenin, saygılı, çekingen, terbiyenin hudutları içinde saklı kalmış bir güzel çiçek!..

      Zibilde açan tek tük çiçekleri hatırlattı bana bu güzel çiçek!

      İnsanların faydacılık salıncağından hiç inmeyen sallandıkça sallanma ihtirası içinde olanlara inat… Değişen ve farklılaşan dünyamızda pek çok şey kirlenirken sade, saf, temiz ve iyi niyetli kalmayı başarabilen bir nadide çiçek! Kır çiçeği!...

      O´nun arzusunun okumak üzre olduğunu anlamakta gecikmedik.

      O´nun imkanları, aile yaşamı, çevresi, arkadaşları nicedir bilmem ama etrafına o saflığıyla düzgün bir duruş sergiliyor.

      Kısık gözleriyle bakıyordu. Okumak üzerine benimle biraz konuşmak istedi ve kısa süreli bir arkadaşlığımız oldu. Arzusu kitaplar okumak üzerine yoğunlaşan bu güzel çiçek bütün zorluğa rağmen ne güzel bir yerde duruyor öyle. Kitabımdan birini çıkardım ve imzalayıp uzattım. Bana, “bende bu kitabınızdan var” dedi. Sonra da ekledi, “Olsun bu imzalı ama…” dedi.

    Gözleri çok zor görebilen güzel kızımız Melike bu okuma aşkı sende oldukça bütün sevdiklerini ve sevenlerini ne kadar da mutlu edeceksin, bir bilsen!