EDEBALİCE

“BİR HAYALİM VAR!...”

Ali İhsan TOSUN

www.aliihsantosun38Qhotmail.com

Yeni bir “yerel seçim” arefesindeyiz. Partiler il, ilçe, kasaba belediye başkan adaylarını belirlediler.

AK Parti Nevşehir Belediyesi başkan adayını “Rasim Arı” ile yarışa girdi.

Belediye Başkanı adayı Rasim Arı; “Bir Hayalim Var” parolasıyla yola çıktı.

Hayali olmayanın “geniş görüşlü” olması düşünülemez. Hayali olmayanın topluma verebilecek bir şeyi olmaz. Hayali olmayanın başarılı olacağı da mümkün değildir.

Ülkeler de böyledir, bilimler de böyle gelişir.

Önce hayal edilir, kurgulanır. Sonra buluş yapılır.

Aslında Rasim Arı’nın bir değil birçok hayali vardır Nevşehir için gerçekleştirmeyi düşündüğü!...

Her şeyden önce “Nevşehir’i sadece Nevşehirliler için değil, Nevşehir’de yaşama bahtiyarlığına erişen herkes için daha güzel yaşanabilir bir kent yapmak!...” Bunun için AK Parti Rasim Arı gibi “geniş görüşlü, genç, dinamik, çalışkan” birisini aday olarak seçmiştir.

Rasim Arı’nın 1 Nisan’dan itibaren gerçekleştirmeyi düşündüğü iki önemli hayalinden birisi “Nevşehir Külliyesi”nin tamamlanması…

Bu külliyede çeşitli “sosyal ve kültürel aktiviteler” gerçekleşebilecek. “Sosyal ve kültürel aktiviteler” in kısıtlı yapıldığı Nevşehir’e nefes alma fırsatı tanıyacaktır. (Konuyla ilgili bilgiye sonraki yazımda okuyacaksınız!)

Bir başka hayali; “teleferik!...”

Belediye Eski Başkanı Hasan Ünver Bey zamanında “kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde” ortaya çıkarılan Nevşehir Kalesi Yeraltı Şehri’ne vatandaşların kolayca erişebilmesini sağlayacak bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyor Rasim Arı Bey!..

İktidarın da destek vereceği bu proje Nevşehir’e değer katacak bir projedir. Şöyle ki;

Çağımız teknoloji çağıdır. Nevşehir halkı, Nevşehir’e gelen yerli ve yabancı konuklar Nevşehir Kalesi Yeraltı Şehri’neteleferikle rahatça çıkabilecek. Yeraltı şehrini gezebilecek. Etrafında yapılacak tesislerde yiyip, içip, dinlenecek. Nevşehir, hatta Kapadokya turizmine katkıda bulunacak.

Arı; “Nevşehir turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak bir teleferik projesini hayata geçiriyoruz. Nevşehir’i bir turizm şehri haline getirebilmek adına öncelikle “dünyanın en büyük yeraltı şehri”ni turizme kazandıracağız. Ardından Nevşehir Kalesi’nin bakım ve onarımını da içeren teleferik projesini gerçekleştireceğiz. Şehir merkezinden kaleye kuracağımız teleferik sistemi ile yerli ve yabancı turistlerin kaleyi ziyaret edebilmesi sağlanacak, seyir terası ile ziyaretçiler tüm şehri görme imkânını bulabilecekler.” dedi. Nevşehirli hanımların da ‘Kale’nin dört ayrı yerinde yapılan lokallerde el işi ürünlerini pazarlayarak projeden faydalanacaklarını da ifade etti.

Samsun’da Aminos Tepesi’ne Samsun Belediyesi’nin yaptığı bir teleferik var. Sahilde kumsal ile tepe arasında, yaklaşık 3 km uzunlukta. Arada çift şeritli sahil yolu, deniz, kumsal, ağaçlık tepe! Eşsiz bir manzara! Aminos tepesinde ağaçlar, çiçekle çimenle süslenmiş doğal güzellik, deniz manzarasını seyretme imkanı! Ortada tesadüfen bulunmuş Aminos Tümülüsü. Etrafında gezinti yeri!

Aminos Tümülüsü’nü; bir işçi, tepede bakım yaparken tesadüfen bulmuş. Tepedeki çayırların bakımını yaparken birden bir çukur belirmiş. İçinde bir erkek, bir kadın, bir de kız çocuğu naaşı bulunuyormuş. Erkeğin Aminos Kralı, kadının Kraliçe ve kızın ise Kraliçe olduğu söylenmektedir.

Kapadokya’nın merkezindeki Nevşehir Kalesi Yeraltı Şehri bahsedilen yerden çok daha değerli ve önemli bir yerdir. Nevşehir’e, Nevşehirliye yakışan bir proje!