Toplumun iyi yetişmesi eğitime, öğretime terbiyeye bağlıdır. Bu bakımdan ruhumuzun aydınlığa, aklımızın bilgiye, kalbimizin sevgiye, nefsimiz ise terbiyeye muhtaçtır.

    Fertlerin yetişmesinde aile, okul kadar çevre de önemlidir. Çocuklarına sahip çıkamayan, iyi yetişmesini sağlayamayanlar hem kendileri, hem çevresi hem de devlet problemlerle yüzleşmek mecburiyetinde kalır.

    Bu bakımdan gençlerin iyi yetişmesine özen gösterilmelidir. Bunun için de eğitime dikkat edilmelidir. Zaman zaman gençlerin amiyane tabirle konuştukları, şakalaştıkları, hiç de hoş olmayan üslup içinde olduklarını görüyoruz. İlim irfana bürülü bir hayat nihayetinde çevrenin de güzelliğine sebebiyet verir. Bu nedenle gençler kendilerini eğitime vermeli, kitaplar okumalı, kültür, sanat ve sportif alanlarda aktivitelerde bulunmalıdırlar.

  Bu anlamda gençlerin vakitlerini yerinde değerlendirebilecekleri, kitap okuyarak veya internete girerek güzel ve faydalı nezih bir ortam sağlandı. Üç öğretmen böyle  bir girişimde bulundular ve “Amorf Kütüphane Kafe “adıyla kafe açtılar.

   Amorf Kütüphane Kafe geçtiğimiz yıl mart ayında açılacaktı. Ancak Pandemi nedeniyle kısıtlamalar başladı. 1 Hazirandan Kasım ayına kadar açık kaldı. Kasım ayından bugüne kadar kısıtlamalar sürdü. Geçtiğimiz günlerde de Kütüphane Kafe tekrar açıldı.

    Kütüphane Kafyi Aşkın Candan, Orhan Gündüz ve Mustafa Akdoğdu işletiyor. İşletmecilerinden Aşkın Candan Kütüphane Kafe ile ilgili şunları söyledi, “Amacımız öğrencilerin ders çalışma alışkanlığını kazanabilmek için bu işletmeyi açtık. Burası bir kurs merkezi değildir. Sessiz, huzurlu bir mekândır. Öğrencileri derslerinde başarılı olmaları için mekânımıza bekliyoruz.”

     Bina üç katlı; sesli ve sessiz çalışma imkânı, sınırsız internet kullanımı var. Kütüphane Kafeye giriş 15 lira, çay, kahve vs. istediğinizi içebilirsiniz.

    Güzelyurt Mahallesi 80.yıl bulvarındaki Dipa Market yanındaki Kütüphane Kafe sabah 9.00 ila 19.00 saatleri arasında açık.

    Sessiz, sakin, huzurlu ve yararlı ortamların sağlanması amacıyla bu tür kafelerin çoğalmasını arzu ederiz.