Neler olduğunu bilmiyorduk, sadece takip etmeye başlamıştık.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan bir virüsten bahsediliyordu ve tüm dünya olarak umursamıyorduk aslında.

O kadar hızlı yayılmaya başlamıştı ki tüm dünya şaşkınlık içerisindeydi. Adeta bakakalmış çaresiz bu virüsün gelmesi bekleniyor durumları vardı insanoğlunda. Ve sonunda iliklerimize kadar hissetmeye başladık bu öldürücü amansız Covid19 virüsünü.

Yeni tanışmıştı insanlık bununla, hastalık farkında olmadan hızla elden ele yayılıyordu. Çaresizdik ölümler peş peşe gelmeye başladı ve silkindik.

Türkiye’ye geç gelen bu virüs bizim için bir avantaj ve hazırlıklı olma yolunda büyük katkı sağladı. Bize de geleceğini biliyorduk ve bu pandemi de uygulanacak esasları belirlemede zamanımız oldu.

Ve bu güne kadar olanları zaten hepimiz yakından takip ediyoruz.

Süreci en iyi şekilde yöneten ve dünyanın takdirini kazanan Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığı personeli, Bilim Kurulu üyeleri ve bu güne kadar büyük özveri ve başarı ile çalışan doktorlarımız, hemşirelerimiz, temizlik görevlileri, Yerel yönetimler, Valilikler ve Belediyeler,  illerde oluşturulan Vefa Destek grubunda görev alanlar, bütün bu süreç içerisinde vatandaşın derdiyle hemhal olan emniyet güçlerimiz Polisimiz Askerimiz, devletin aldığı tedbirlerle evde kalarak destek olan gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.

Ne olur bizi de kurtarın !!!
Yerel Basın kendisini bitiren virüsten kurtulamıyor.

Başta devletimizin ve tüm siyasilerimizin desteğine ihtiyacımız var…

Gazeteler batıyor hatta bir bir kapanıyor, Radyo ve TV ler kapanıyor, fikir işçileri işsiz kalıyor, çalışabilenler ise düşük ücretlerle hayata tutunmaya çalışıyor.

Dijitalleşme ile birlikte sıkıntılı bir döneme giren, ilan ve reklam gelirlerinin düşmesi sonucu ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşayan, işsizliğin hızla çoğaldığı Anadolu Basını için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında BİK yönetim kurulu toplanarak basınla ilgili bazı önemli kararlar almıştı.

Lakin alınan bu kararlar yetersiz, bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bizler en başından beri Anadolu Basınının kurtulması için mücadelemizi vermeye devam ediyoruz ve edeceğiz de.

Şehirlerin arşivi olan gazetelerin mutlak suretle yaşatılması gerekiyor.

Yerelde şehirleri ve yönetimleri en iyi tanıyan bizleriz, onların sesine ses olacak bizleriz.

Biz halkın sesiyiz…

Devlet neredeyse tüm sektörler için bu süreç içerisinde bir takım destek ve tedbirler aldı almasına ama;

Anadolu Basını için ciddi bir adım atılmadı, destek verilmedi…

Sorumluları kim ? Kimler yapacak bu desteği ? Neden destek yapılmıyor ?

Soracak o kadar çok soru var ki…

Sahi neden destek yapılmıyor?

Anadolu basınının yok olmasını mı bekliyorsunuz ?

Basın sektörümüzün bağlı bulunduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yerel medyaya yönelik acil yerel medya eylem planı/yasasını hazırlayarak Cumhurbaşkanımıza / meclise sunması gerekmektedir. Aksi takdirde bugün birçok gazete, televizyon ve radyo kapısına kilit vuracak, binlerce basın emekçisi işsizlikle karşı karşıya kalacaktır.

Lütfen ama lütfen, tüm basın meslek örgütlerinin dile getirdiği sorunlarımıza çare olun, bir çok emekçinin ve ailesinin geçim kaynağı olan gazetecilik mesleğinin bitmesine engel olunuz.

Bunu siz yaparsınız !!!

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı sayın Fahrettin Altun

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü sayın Rıdvan Duran

Demokrasinin temel taşı olan Anadolu basını için bir kez daha sesleniyorum,

Bunu yapacakta kurtaracakta sizlersiniz,

Bunu batıracakta umursamayacak olanlarda sizlersiniz.

Ama…

En güzelini yapmak için buyurun Anadolu Basınını hep beraber kurtaralım.

Ne dersiniz?