Bir köy yolunda bir güzel günde sizleri gördüm, gönlüm şenlendi. Sizinde bakan bu güzel gözleriniz ve sıradağlar gibi duran birlikteliğiniz var olsun.

Hayatın bütün mutlulukları sizin olsun, gülüşlerinize iyi hayaller yerleşsin. Şu çıkarlı dünyada daima bahtiyar olun. Tebessümleriniz, bu dünya hayatını zelil etmeyi marifet sayanlara inat hiç gitmesin.

     Kardeşlik duygusunu yüreğinde barındıran saflığın, berraklığın, duruluğun simgesi çocuklar… Siz temiz yaşayın, iyi olun, cömert büyüyün. Gelecek sizleri sevgiyle, saygıyla karşılaşın.

     Hayat kargaşası, karmaşası sizin yolunuzdan geçmesin. Çocukluğunuzu doyasıya içinize çekin. O hazzı yaşayın ve zamanınca da yaşatın. Bugün sizlerin gözlerindeki ışığı göremeyenler yarın o karanlıkta kör gibi yaşayacaklar, sesleri dahi çıkamayacaktır.

    Günümüzde istismarın her türlüsüne malzeme yapmaya çalışsalar da gözünüz, gönlünüz vakti gelince buna engel olmalıdır.

   Hayatın gayesini henüz göremeden yaşayan sizler çocukluğunu gerektiğince yaşayın. Gelecekte o yaşayışınız değerleri daha da yüceltecek ve size dünyanın en sihirli yolunu sunacaktır. Yeter ki o saf, içten, samimi gülüşleriniz, yaşam dolu bakışlarınız eksilmesin!

    Hayata dair yeri gelince söyleyeceğiniz çok sözünüz olacaktır. Bugün için eksik de olsa sizlere sevgiyle bakılmaya çalışılsa da sizin sevginizin değeri kocaman olunca daha iyi anlaşılacaktır.  Sizi hesaba katmayan sersefil düşüncelerle alabora olmuş ruhlar nedametin bin bir halini görecektir.

    Çocuklar sizler insanların çocukça ruhlarını büyüten birer umutsunuz. Dünya ya sizlerle var olacak ya da hüsrana sürüklenecektir.

    Kendi oyun alanlarını, parklarını, sokaklarını hayatınızın en mutena köşesinde en güzel haliyle görün ve saadetleri tadın.

    Bir insan hayatının en altüst olduğu bir anda bile inanın sizin o tatlı gülüşlerinize tutunur. Siz de mini minnacık bu halinizle biz büyüklere sevginin ne büyük bir güç olduğunu sevincinizle gösterin. Eminim büyüklerin sizlerden öğrenecekleri çok şeyler vardır. Başta da o pırıl pırıl arzulu gülüşleriniz.

     Bakışlarınızı hayat dolsun, bahar olsun geleceğe ve müjdeler taşısın! İyilikler ve güzellikler inde var olun!