Açılışını Yeni Asya gazetesi yazarlarından Halil Uslu, Sebahattin ve Yasemin Yaşar?ın yapacağı programa binanın yapımında öncülük eden hayır sahipleri başta olmak üzere; tüm Nevşehirliler ve çevre illerdeki Yeni Asya okuyucuları da davet edildi.

Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi Risale-i Nur dersleri, seminerler, kreş, ilköğretim ve lise seviyesinde gençlere yönelik faaliyetlere müsait ve üniversiteli öğrencilerin barınacağı, okuma programları yapılabilecekleri şekilde çok amaçlı olarak düzenlendi.

Yapımına 15 Nisan 2013 tarihinde başlanan bina, bir yıldan daha az bir zamanda tamamlandı. Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat
14.00? te geniş bir katılımla resmi olarak Nevşehirli hanım okuyucuların hizmetine sunulacak.

Öte yandan Nevşehirli hanım Yeni Asya okuyucuları, Hanımlar Rehberi?nde geçen ?Öyle bir zaman gelecek ki; milyonlarca kadın nur risalelerinin dairesine, pervaneler gibi Risale-i Nur derslerine koşacaklar.

Risale-i Nur?dan kudsî iman derslerini alacaklar, dinleyecekler. Nur semasında nurlar teneffüs edecekler.

Cennet-ül Firdevs?i kazandıran iman nimetine nail olacaklardır? sırrına muhattabiyet yaşamanın sevinci içinde olduklarını ifade ettiler. Haber: Erdal KESİCİ