Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla, bir mesaj yayımladı.

Türkiye nüfusunun yüzde 12?sini engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten İl Başkanı Tanrıver; ?Engelli vatandaşlarımızın daha huzurlu yaşayabilmeleri için hükümetimiz birçok önemli düzenleme yaptı ve yapmaya da devam etmektedir? dedi.

?Sosyal devlet olmanın birinci şartı da engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşam sürebilmeleri için gerekli olan tüm yatırım ve yasal düzenlemelerin devlet tarafından sağlanmış olmasıdır? diyen Tanrıver?in mesajı şöyle;

?Engelli kardeşlerimizin toplumun her kademesinde engellerini aşarak toplumsal yaşama katkılarının arttırılmasının sağlanması, Ülkemizin 2023 hedefi açısından son derece önemlidir. Sosyal devlet olmanın birinci şartı da engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşam sürebilmeleri için gerekli olan tüm yatırım ve yasal düzenlemelerin devlet tarafından sağlanmış olmasıdır.

Hükümetimiz de göreve geldiği 2002 yılından bu yana, sosyal devlet olmanın birinci şartı olan engellilerimizin önündeki toplumsal engellerin ortadan kaldırılması adına birçok önemli düzenlemeye yer vermiştir.

Özellikle de yaklaşık iki yıl önce gerçekleşen Anayasa Değişikliği Referandumu çerçevesinde kadın ve çocukların da içinde yer aldığı pozitif ayrımcılık hakkı en çok engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmıştır.

Engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarına çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan her desteği sağlamak, hükümetimizin temel anlayışlarındandır.?

Bundan sonraki süreçte de engelli vatandaşların yanında olacaklarını ifa eden Tanrıver; ?Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin tüm dinamikleriyle, bürokrasisi ve tüm STK?ları ile birlikte engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Engelli kardeşlerimiz için sosyal ve ekonomik hayatlarında tüm engellerin kalktığı, toplumsal duyarlılık ve farkındalığın hizmet alanlarının tümünde yaşandığı daha güzel günlere ulaşmak için tüm gücümüzle kendilerinin hizmetinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Şunu da ifade etmek gerekiyor.

Engelin bedende de zihinde de olmamasını diliyoruz. Çünkü engelli olmayan vatandaşlarımızın engellilere daha duyarlı ve daha bilinçli olmaları da gerekiyor.

Bu konuda da inşallah önümüzde güzel bir gelecek olacak diye düşünüyorum. Ben, bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü?nü en içten dileklerimizle kutlar, başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm hemşerilerimize selam ve sevgilerimizi sunarım? diye konuştu. Haber: Ali Çamur