Toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, üniversite yetkilileri, belediye başkanları, kurum amirleri, stk temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ceylan, toplantının yatırımların en yoğun olduğu dönemi kapsadığını ifade ederek, dönem içinde karşılaşılan ve karşılaşılması muhtemel aksaklıkların ve koordinasyon gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek önlem alınması gerekmektedir dedi.

Mevcut yatırımların yanı sıra, 2015 yılı yatırım tekliflerinin değerlendirilerek valilik görüşünün oluşturulması ile yatırım tekliflerini önceliklendirme çalışmalarını yapmamız gerekiyor diye konuşan Ceylan, bu yatırım tekliflerinin üst kuruluşlara sunularak 2015 Yılı Yatırım Programına alınması için takibini yapmamız gerekmektedir.

Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde hazırlanan İl Koordinasyon İzleme Sistemi (İKİS) üzerinden hem envanter bilgileri girilmekte, hem de yatırım teklifleri bu sistem üzerinden valiliğimiz görüşü eklenerek Kalkınma Bakanlığına iletilebilmektedir.

Ayrıca mevcut yatırımların izlenmesi bu sistem üzerinden yapılmaktadır. Bölge kuruluşlarımız ve diğer il kuruluşlarımız bazı aksaklıklara rağmen sistemi büyük ölçüde kullanmaktadırlar.

Sistemin aktif halde bulunması yatırımcı kuruluşlarımızın sisteme zamanında veri girişi yapmalarıyla mümkün olabilmektedir. Birim amirlerince ilgili personele veri girişinin yaptırılması ve konunun titizlikle takip edilmesi gerekmektedir diye konuştu.

Yatırımlar hakkında da bilgi veren Ceylan, yatırımcı kuruluşlarımızdan alınan Kuruluş dönem Raporları ve Yatırım Projeleri İzleme Raporları doğrultusunda hazırlanan Dönem Değerlendirme Raporunda toplam 184 projenin bulunduğu görülmektedir.

Bu projelerden 9?u tamamlanmış, 119?u devam etmekte, 29 proje ihale aşamasında, 27 projeye ise hiç başlanılmamıştır.

İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarı 796 milyon 166 bin 530 TL?dir.

Önceki yıllarda 239 milyon 913 bin 733 TL harcanmış, yılı ödeneği 144 milyon 58 bin 489 TL olup, dönem sonu harcaması ise 52 milyon 156 bin 685 TL olarak gerçekleşmiştir.

Kuruluşlarımızın öncelikle yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları ve zaman geçirilmeksizin tamamlanabilmesi için ihale işlemlerinin takip edilmesi önem arz etmektedir.

Yatırımcı kuruluş temsilcileri, ilçe ziyaretlerinde ve ilçedeki yatırımları konusunda ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkalarıyla mutlaka işbirliği halinde olmalı ve b ilgi alışverişinde bulunmalıdırlar dedi. Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluşlar yatırımları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Haber: Alpaslan Körükcü