Konuya ilişkin Ürgüp Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada ? Mülkiyeti belediyemize ait ilçemiz İmran Mahallesi, Atatürk Bulvarında, tapuda 5 pafta, 47 ada, 19 nolu parselde kayıtlı,

5844,77 M2 miktarında bodrum-zemin dâhil 6 katlı turistik otel binası 2886 Sayılı Kanunun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif artırma usulü ile 15 yıl müddetle kiraya verilmek üzere ihaleye çıkartılmıştır? denildi.

İhale Ürgüp Belediyesi toplantı salonunda 23 Temmuz 2014 Çarşamba günü sat 15.00?de kapalı zarf teklif usulü yapılacak. Taşınmazın aylık muhammen kira bedeli KDV hariç 15.000,00 TL (ON BEŞ BİN LİRA) olup ilk yıldan sonraki yılların kira bedelleri ise her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranı üzerinden artış yapılarak tahsil edilecek.

Geçici teminat miktarı 81.000,00 TL (Seksen Bir Bin Türk Lirası), İhaleye ait geçici teminat ihale günü saat 14.30?a kadar belediyeye yatırılacak. Geçici teminat olarak kabul edilecek belgeler olarak ise nakit olarak belediye veznesine yatırılabileceği,

bu ihale ile ilgili kiralamaya ait süresiz olarak alınmış Banka teminat mektubu olarak, devlet tahvilleri ve hazine kefaletini haiz tahviller kabul edilebilecek.

İhaleye gireceklerin belirtilen geçici teminatı yatırmalarının şart olduğu geçici teminatı yatırmayanlar ihale dışı bırakılacağı bildirildi. Otele ait kira bedelinin ilk yıl bedeli sözleşmenin imzalanmasını takip eden 15 iş günü içerisinde yıllık peşin olarak ödenecek.

Takip eden yıllara ait kira bedelleri de ait olduğu yılın (her yıl) Ağustos ayının 20?inci gününe kadar yıllık peşin olarak ödenecek.

Gününde ödenmeyen kira bedelleri amme alacaklarına uygulanan gecikme zammı uygulanarak tahsil edilecek kira bedelinin ödenmesinde 15 iş günü gecikme olması halinde idare ihaleyi tek taraflı olarak fesh etme yetkisine sahip olacak.

İhaleye girecekler özel şartnameyi satın aldığına dair belgeyi ibraz etmek zorunda. İhaleye katılacak kişinin gerçek kişi olması halinde Nüfus cüzdanı sureti, İmza Sirküsü (aslı veya noter tasdikli) Tebligat için adres beyanı, irtibat için telefon numarası ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi.

Kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından yada Esnaf ve Sanatkârlar Odasından ihale tarihinden en az 3 ay önceden alınmış faaliyetleri ile ilgili kayıt belgesi, gerçek kişiler ihale ayı içerisinde alınmış sabıka kaydı belgesi,

vekâleten katılım halinde, aslı veya noterden tasdikli yetki belgesi ile imza Sirküsü, ihaleye katılacakların tüzel kişi olması halinde iş bu ihaleye ait özel şartname dosyası her gün mesai saatleri dâhilinde Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünde görülebileceği ve özel şartnamenin 100,00 TL bedel karşılığında belediyeden temin edilebileceği ilanen duyuruldu.
Haber: Erdal KESİCİ