Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 3 Aralık Dünya Özürlüler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ünver mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere uluslar arası sözleşmelerle tüm yurttaşların olduğu gibi engelli vatandaşlarının da onurlu bir hayat sağlamalarının güvence altında olduğunu dile getirdi.

Devletin sosyal devlet olma anlayışının da bir göstergesi olarak tüm engelli vatandaşlara özellikle son 12 yıllık süreçte bugüne kadar olmadığı kadar birçok hizmet sunduğunu hatırlatan Ünver mesajında şu görüşlere yer verdi;

?Yaşadığımız toplumun ayrılmaz parçası olan engelli kardeşlerimizin her alanında karşılaştıkları meseleleri çözümleyerek,  toplumsal üretime aktif olarak katılımlarının sağlanması ve desteklenmesi sosyal devlet anlayışının bir gereğidir.

Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları meselelere karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz kalıcı çözümler, temel insan haklarının bir gereği olmanın yanı sıra, insana ve topluma saygının da açık bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kuruluşları ile sosyal devlet anlayışının önemli bir göstergesi olarak tüm engelli vatandaşlarımıza çeşitli imkân sunma konusunda özellikle son yıllarda büyük atılımlar ortaya koymuştur.

Nevşehir Belediyesi olarak, engelli kardeşlerimize imkânların sunulması halinde, onların becerilerini kullanmak suretiyle nasıl bir örnek model oluşturduklarını, hizmete kazandırdığımız Özel İnsanlar Merkezi?nin yanı sıra KAPEM bünyesinde açtığımız bir dizi eğitici kurslar ile fazlasıyla gördük.

Unutulmaması gerekir ki toplumda yaşayan her insan, birer engelli adayıdır engellilerimizin çeşitli el sanatları konularında eğitimlerinin sağlanması, atölye çalışmaları ile üretim yapmaları ve duyarlılığın da ciddi bir göstergesi olarak onların daha rahat bir ortamda tarımdan el sanatları eğitimine, spordan sanata kadar birçok alanda etkinliklerinin artması yönünde ülkemize de örnek proje olan Özel İnsanlar Merkezi, tüm engelli kardeşlerimizin kaynaştığı bir yaşam alanına da dönüşmüştür.

Engellilerin sorunlarının çözümünde sadece devletin çabasının yeterli olmadığına inandığını kaydeden Ünver, mesajında şunları kaydetti; ?Ancak tüm toplumsal sorunlarla olduğu gibi devletin çabası yanında sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluş ve kişilerin çabaları da artık geçerli ve kaçınılmaz bir gerekliliktir.

Bu kapsamda özürlülerimizin toplumsal üretime katılmalarının sağlanması, hepimizin ortak bir görevi olmalıdır. Bugüne kadar alınan mesafede Nevşehir?deki sivil toplum örgütlerimizin gayretlerinin önemli olduğunu ifade etmek isterim.

Nevşehir?de, engelli kardeşlerimizin öncelikli olarak eğitimlerinin sağlanmasının yanı sıra becerilerinin değerlendirilmesine yönelik her türlü çalışmayı Nevşehir Belediyesi olarak desteklemeyi bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle tüm engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor, bu vesile ile de vatandaşlarımıza en derin sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.? Haber: Ali Çamur