Hatırlanacağı üzere İl Sağlık Müdürlüğünün hastane kompleksi içerisine taşınmasının ardından iki yıldır atıl bir halde kalan il sağlık müdürlüğü binasının onarımdan geçirilerek Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne tahsis edilmesi planlanıyordu.

Bakanlıktan uzun süre tahsis için bekleyen Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünün önüne iki engel birden çıkınca il müdürlüğü eski sağlık il müdürlüğü binasına taşınmak yerine eski yetiştirme yurdu binasının bulunduğu alana yeni bir bina yapmanın daha akılcı olacağına karar verdi.

Edinilen bilgiye göre; Nevşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan eski sağlık il müdürlüğü binasının Paşa konağı ve hemen arkasındaki eski bina ile birlikte üçü bir arada tapuda görünmesinden dolayı ve eski binanın onarımının büyük bir maliyet gerektirdiği gerekçeleriyle bu işten vazgeçti.

Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü halen hizmet verdiği eski yetiştirme yurdu binasının hemen yanındaki bir alana yeni hizmet binası yaptırmak için harekete geçti.

Bu yeni hizmet binasının da hizmete kazandırılmasıyla birlikte söz konusu alanın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet kompleksi olarak değerlendirilmesi planlanıyor.