JAKEM?de gerçekleştirilen etkinliklere Vali Vekili Vural Demirtaş, İl Garnizon Komutanı Jan. Kıd. Albay Dursun Ertuğrul, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, belediye başkanları, kurum amirleri, stk temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra jandarmanın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiir ve kompozisyonlarını okudu.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından konuşan İl Garnizon Komutanı Jan. Kıd. Albay Dursun Ertuğrul şunları söyledi:

?Bugün mensubu olmakla her zaman büyük on ur duyduğumuz, kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden jandarma teşkilatının 175. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirin kazanmıştır.

Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz.

Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Varlığı halktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini etkin şekilde devam ettirmektedir.

Dünyada 36 ülkenin jandarma ve askeri statülü kolluk kuvveti ile aktif işbirliğine devam ederken; Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği (FIEP),

Avrupa Jandarma Kuvveti (AJK) ve Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı (TAKM) gibi önemli organizasyonların önde gelen üyesidir."

Konuşmaların ardından JAKEM?de eğitilen at ve köpeklerle çeşitli gösteriler sunuldu. Gösterilerde narkotik, arama kurtarma, emre itaat, engelli atlayış gösterileri izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Program Jandarmanın kullandığı malzemelerin sergilendiği sergi gezisi ve kokteyl ile sona erdi. HABER: Alpaslan Körükcü