Derinkuyu Belediyesi, vatandaşların ve turistlerin faydalanması için ilçede ücretsiz internet hizmeti vermeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, bilgiye erişiminin temel bir hak olduğu anlayışından yola çıkılarak, ilçede ücretsiz kablosuz internet istasyonlarının kurulduğu belirtildi.

Uygulama ile Nevşehir'de bir ilke imza atıldığı belirtilerek, Derinkuyu Hakkı Atamulu Kültür Parkı, Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Mustafa Demir Caddesi’nde vatandaşların internetle buluşacağı aktarıldı.

Belediye Başkanı Bülent Aksoy, yaptığı açıklamada, “Çağımızın en önemli iletişim platformu olan internet hizmetinden tüm vatandaşlarımızın ücretsiz faydalanmasını istedik. İlk uygulamayı Hakkı Atamulu Kültür Parkı, Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Mustafa Demir Caddesi'nde gerçekleştirdik. Proje amacına uygun bir şekilde kullanılırsa kapsamını genişletmeyi ve diğer parklarda da aynı uygulamayı yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini kaydeden Aksoy, “Yoğun olarak kullanılan lokasyonlarda belirlediğimiz noktalara kurulan ücretsiz internet hizmetimiz hemşerilerimize hayırlı olsun. Ücretsiz Wi-Fi hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların ad soyadını ve GSM numaralarını girerek sisteme kaydolmaları ve sonrasında cep telefonlarına gönderilen şifreyi kullanarak kimlik doğrulama işlemini yapmaları gerekiyor. Bu işlemin ardından ücretsiz internet hizmetinden kesintisiz bir şekilde faydalanılabiliyor.” diye konuştu.