Derinkuyu ilçesinde kadınların üretken bireyler olarak toplumsal yaşama katılmalarını ve el emeklerini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Derinkuyu Anadokya Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, kadın kooperatiflerinin düşük sermayeli kadın girişimcilerin ortaklığı ile kurulan ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunan önemli kuruluşlar olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Aksoy yaptığı açıklamada; "Öncelikle bu kooperatifin kurulmasına öncülük eden Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel'e,  Kaymakamımız Mert Kumcu'ya ve projenin yaşama geçirilmesi sürecinde emek ve katkı sunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Dar gelirli kadınlarımıza istihdam oluşturmak amacıyla kurulan Derinkuyu Anadokya Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin ilçemiz için hayırlı olmasını diliyor, her zaman yanlarında olacağımız kooperatif çalışmalarımızın ilçemizin kırsal alanlarında yaşayan kadınlarımızın emeği ile çok daha zenginleşeceğine inanıyorum." dedi.

Derinkuyu Kaymakamı Mert Kumcu da yaptığı açıklamada; "Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel’in talimatları doğrultusunda, ilçemiz kadınlarına büyük istihdam ve destek sağlayacak olan ‘Anadokya Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifimiz’ kurulmuştur. İlçemize hayırlı olsun." dedi.