12 Temmuz 2019 Cuma günü başlayan etkinliklerde Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı Merkez Fatih Camiinde gerçekleştirildi.

15 Temmuz resim sergisi açılışı ve anı defteri belediye hizmet binası önüne konuldu. Cuma Namazına müteakip Mevlidi Şerif okundu. Hatim duası yapıldı. Şehit Ömer Halisdemir’in kabri ziyaret edildi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü etkinlikler; Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amir Vekili, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerin katılımı ile şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi, İlçe Müftülüğünce Kur’an-I Kerim tilaveti yapılması ve duaların okunması, anı defterinin ve resim sergisinin Hakkı Atamulu Kültür Parkına konulması, milli birlik ve beraberlik yürüyüşü (Kaymakamlık binası önünden hareket edilip Hakkı Atamulu Kültür Parkında son bulacak.) Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmaları (Hakkı Atamulu Kültür Parkı) Kuran-I Kerim tilaveti ve ikramlar (Hakkı Atamulu Kültür Parkı). İl merkezinde yapılacak programa katılım için hareket edilmesi (Vatandaşlar için belediye önünden otobüs kalkacak)

Kaymakamlık ve Belediye tarafından il merkezindeki programda stant açılması ve çeşitli ikramlar dağıtılması. 16 Temmuz 2019 Salı günü tüm Camilerde Salâlar okunacak.