Protokol; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy’un katılımı ile imzalandı.

İmzalanan protokolle Derinkuyu Belediyesine ait bina Gençlik Merkezine dönüştürülmek üzere Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Özdemir yaptığı açıklamada; "Derinkuyu Belediyesine ait binanın Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis edilmesi ile gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler yaparak geçirmesi ve gönüllük faaliyetlerinin geliştirilmesi; bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk duygularının güçlendirilmesi amacıyla kullanılacaktır. Böylece Derinkuyu’ya açılacak Gençlik Merkezi ile hem öğrencilerin hem de vatandaşların sportif faaliyetlerle birlikte sosyal sorumluluk projelerine daha fazla ve etkin katılması planlanmaktadır." dedi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy da yaptığı açıklamada; "Yarınımız, geleceğimiz yavrularımız için sağlıklı nesiller adına belediyemize ait olan binamızı Gençlik Merkezine dönüştürülmek üzere Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis etmiş bulunuyoruz. Derinkuyulu gençlerimize hayırlı olsun." dedi.