Patates siğili hastalığı nedeniyle yaşanan sıkıntıların ardından bölgedeki bazı arazilerde hala karantina uygulanmaya devam ediliyor. Hastalığın bulaştığı belirlenen arazilerin çevresinde de Patates ekimi yasak.

Edinilen bilgiye göre Derinkuyu bölgesinde halen 87 bin dekar arazide patates siğili hastalığı nedeniyle karantina uygulaması sürüyor. Uygulamanın ne zaman sona ereceği, patates siğili hastalığının bölgeden tamamen ne zaman kazınıp atılabileceğine ise kimsenin şimdilik bir cevabı yok.

Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü vasıtasıyla karantina uygulanan alanlarda denetimler yapılıyor. Sadece Patates değil başka bir ürünün de ekilmesine izin verilmiyor.

Bir musibet bin nasihatten evladır sözünü hatırlatarak il müdürlüğü yetkililerine sormak isteriz, Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri iken, patates siğili hastalığı nedeniyle adeta mimlenen Nevşehir yöresi patatesi bu töhmetten ne zaman, nasıl kurtulacak?. Bu hastalığın bölgedeki ekili arazilere bulaşmasının başlıca nedenleri araştırılmış ve hastalığı bölgeye özellikle yabancı hastalıklı patates tohumlarıyla taşıyanlar hakkında acaba ne işlem yapılmıştır?  Yoksa yapanın yanına kar mı kalacak?