Yaptığı basın açıklaması ile her vatandaş ‘Virüs bize mi bulaşacak’ demeden mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Derinkuyu Ülkü Ocakları Başkanı Onur Karataş, eski günlerde ki gibi kenetlenme vaktinin çok yakın olduğunu ve bunun için ise tedbiri elden bırakmamak gerektiğini vurguladı.

Daha önce ilçeye bağlı Çakıllı köyünde ilk korona salgını vakası tespit edildiğini, ancak alınan tedbirler ve yapılan tedavi sonucunda köyünde ki salgın atlatıldığını vurgulayan Başkan Karataş, “Şimdide 27.04.2020 tarihinde ilçe merkezimizde ilk vaka tespit edildi ve yeni vakalarda olabileceği ihtimali ortaya çıkardı.  Vaka tespit edilen vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımızın ve ailelerinin durumları gayet iyi durumda tedavileri devam etmektedir.” dedi.

“Virüs bize mi bulaşacak demeyin”

“Derinkuyu Ülkü Ocakları olarak halkımızdan ricamız Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu tedbirlere uymalarını rica ediyoruz.” diyen Onur Karataş, “Virüs bize mi bulaşacak demeden mücadele etmeliyiz. Evden zorunlu olmadıkça çıkmayalım çıktığımız zaman maskelerimizi takalım sosyal mesafeye dikkat edelim.” dedi.

“Derinkuyu Ülkü Ocakları emrinizde”

Kronik rahatsızlığı şeker, kalp, astımı vb hastalığı olan vatandaşlara da çağrıda bulunan Başkan Karataş açıklamasının devamında; “Bu hastalarımız kendi evlerinde kendilerini izole etmelerini istiyoruz. Devletimizin almış olduğu 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına uymalarını öneriyoruz. bu süre zarfında bir istekleri olduklarında Derinkuyu Ülkü Ocakları olarak vatandaşlarımızın her daim emrindeyiz bize ulaşabilirler kaymakamlığımızın vefa sosyal destek grubunu arayarak ve Derinkuyu Ülkü Ocaklarını arayarak her isteğinizi kapınıza kadar getirmek için gönüllüyüz.

Mutlaka sık sık ellerimizi yıkayalım esnaflarımız, fırınlarımız, çiftçilerimiz servis şoförlerimiz mutlaka iş yerlerinde maske ve eldivenlerini taksın. Bugünler elbette geçecek yine aynı sofra da olacağız,  yine camilerimizde olacağız, yine birbirimize eskisinden daha çok sarılacağız ve kenetleneceğiz.

Bu yıl iftarımızı kendi evimizde yapalım, fırınlarda mesafeyi koruyalım, maskemizi takalım. Unutulmasın ki her kişi bir virüs taşıyıcı adayıdır.

Bu duygu düşüncelerle gecesini gündüzüne katan fedakâr sağlık çalışanlarımıza, emniyet mensuplarına, kahraman Mehmetçiklerimize, vefa sosyal destek gruplarına, bekçilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Evde Kal Derinkuyu.” dedi.