Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) koordinasyonunda hazırlanan ve başvuru sahibinin Derinkuyu Kaymakamlığı olduğu “Mevsimlik tarım işçileri ile güçlü Derinkuyu” projesi Bakanlık tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Proje destek sözleşmesi ise Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy’un katılımı ile 6 Kasım 2020 tarihinde imzalandı.

Toplam bütçesi 1 milyon 670 bin lira olan projede ilçedeki tarım işçilerinin barınmasına yetecek miktarda yaşam konteyneri temin ederek tarım işçilerinin sağlıklı yaşam koşullarında yaşamalarını sağlamak ve istihdamı artırmak amaçlanıyor. Bununla birlikte toplumumuzun dezavantajlı kesimi olan bu grubun yaşam kalitelerini artırmak amacıyla kurulması planlanan yaşam alanında kültürel ve sosyal faaliyetlerinin geliştirilmesi için çocuk parkı alanlarının yapılması, eğitim sınıflarının yapılması, mescit, sağlık ocağı ve güvenlik noktasının kurulması amaçlanıyor. Projede Derinkuyu Belediye Başkanlığı ortak, Derinkuyu İlçe Devlet Hastanesi ise iştirakçi olarak yer alıyor.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında desteklenen TR71/20/COVID/0074 referans numaralı ve “Derinkuyu Yuvamız İşçiler Misafirimiz” başlıklı proje ile mevsimlik tarım işçilerine tuvalet ve banyo konteyneri alımı yapılmış olup “Mevsimlik Tarım İşçileri ile Güçlü Derinkuyu” projesi de bu projenin devamı niteliğinde olacak. Proje ile yaşam konteynerleri alınacak olup en başta barınma ve sağlık sorunları çözülecek.