Nevşehir, Niğde ve Kayseri ziraat odalarına bağlı bazı il ve ilçe oda başkanlarının katıldığı toplantı Derinkuyu Ziraat Odası Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türkiye´deki patates üretiminin yüzde 25´inin Orta Anadolu´da yetiştirildiğini belirterek, bölgedeki çiftçilerin sorunlarının çözümünün üretim açısından önemli olduğunu anlattı.

Kenar, "Patates üreticilerinin çeşitli sorunları var ve bu konuda devlet yetkililerine önemli görevler düşüyor. Bizlerin sorunları dile getirilmelidir. Patates ekiminde çiftçi kayıt sistemi dışındaki ekili alanlardan dolayı sorunlar yaşanıyor. Bakanlık patates çözümünde resmi kayıtlara bakıyor. Dolayısıyla da kayıt dışı patates üretiminin çokluğu nedeniyle pazarlamada sorunlar yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Toplantının çözüm önerileri bölümünde söz alan Derinkuyu Kaymakamı Hasan Kurt ise yaptığı açıklamada, kayıt dışı üretim nedeniyle yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için üretim kotası uygulamasına geçilmesi gerektiğini savundu.

Kurt, üreticilerin ürünlerini daha geniş pazarlara sunabilmesinin ise üreticiler birliğinin kurulmasıyla mümkün olabileceğini kaydetti.

Toplantıya, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Nevşehir Ziraat Odası Başkan Vekili Oruç Bilen, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, Acıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Gökpolat, Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Kayseri Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Metin Altıparmak, Niğde Altunhisar Ziraat Odası Başkanı Ali Atasoy, Niğde Çiftlik Ziraat Odası Başkanı Arif Dinçsoy katıldı.