İnsanlar kısım kısım, insandan insana da fark var. Birileri gibi rol yapmayan,  olduğundan farklı görünmeyen insanlar, saygıya değer insanlar…  Her şeye, kusurlarına rağmen kusursuz anlaşan insanların değeri bir başkadır. Sevgiyi yitiren insanlar kadar yüreklerde kor olan sevgilerde var.

Öyle bir sevgi ki amansız sevginin; ateşten yanmaya, yağmurdan ıslanmaya, soğuktan donmaya kadar yolu vardır. Gerçek sevgi; sabreder, dayanır, affeder, çabalar, susar, kabullenir ama asla bitmez. Lakin hayat sevmek ve sevilmek arasında adeta bir saatin sarkacı mesabesinde sallanıp duruyor.

İnsanlar mutlu değiller. Her şeyden bizar oldular. Hiçbir işe yaramaz fertler hesabınca yapmaktan ziyade şikâyet odaklı bir hayat sanki kaderleri oldu! Ancak her şeyin sonu var. Geleceği düşünmelidir. Zaman içinde her şey değişime uğrar. Güçlüler zayıflar, zayıflar güçlenir. Zamanı iyi kullanmalı, Hakk´a dayanmalı, adil olunmalıdır.

      Varlığının altında hırpalayan, ezenlere değil huzur, güven veren, mutluluğu hissettiren anlayışlıların yüreklerine adımlar atılmalıdır. Hülasa fertler benliklerine yatırım yapma derdine kapılmadan kişisel gelişimlerine, fertler arası ilişkilere önem vermeliler ve dostane bağlarını güçlendirmeliler.

    Yaratılış gayesini düşünmeliler, insanları düşüncelerine göre ayırıp yargılama, öteleme fikrinden uzak durmalılar. Bir ferdin düşüncesine katılmamakla ila da o ferde karşı kamplaşma, hasım hale gelmenin manası da yoktur. Hoşgörü ve nezaket büyüklüğün, yüce gönüllülüğün bir alemeti olduğu düşünülmelidir.

    İnsanların bir günü diğerine benzememeli, hayal, heyecan ve güzel fikirlerle, önyargısız yaşamanın âlemine bakmalı. İtidali elden bırakmadan hüsnüniyet beslemelidir.

    Güzel günlere kavuşmak, iyiliklerle sarmaş dolaş olmak için temennilerimi, duygularımı, fikirlerimi şu kelimelere yüklemek emelimdir.

    Bu düşüncelerime gerçek olur veya olmaz ancak dileğim şudur:

    Mazluma ümit, Ümide güç, Güce adalet, Adalete bağımsızlık, Bağımsızlığa, saygı, Saygıya sevgi, Sevgiye emek, Emeğe azim, Azme dirlik, Dirliğe birlik, Birliğe güven, Güvene destek, Desteğe katkı, Katkıya takdir, Takdire teşekkür, Teşekküre itibar, İtibara alkış…

Gönle vatan, Vatana aşk, Aşka heyecan, Heyecana şevk, Şevke çalışma, Çalışmaya intizam, İntizama başarı, Başarıya sevinç, Sevince bayram, Bayrama coşku…

Zalime korku, Korkuya dayanma, Dayanmaya hırs, Hırsa sabır, Sabra metanet, Metanete irade, İradeye düşünce, Düşünceye tutarlık, Tutarlığa feraset, Ferasete akıl, Akıla iman ver Allah´ım!

    Yüce Mevla´m günlerinizi hayırlı eylesin!