"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda iki aylık süre içinde yapılan çevrim içi etkinlik çalışmaları tamamlanarak resim ve müzik alanında ortaya çıkan eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan seçici kurul tarafından değerlendirilip il dereceleri belirlendi.

1000 Okul projesi kapsamında yer alan Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin katıldığı etkinliğin finaline Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi ev sahipliği yaptı. Projeye dahil olan okullardan 23 öğrencinin katıldığı yarışmada Güzel Sanatlar Lisesinden 11 öğretmen ve 23 öğrenci rehberlik yaptı.  

25 Mayıs tarihinde yapılan değerlendirmede resim alanında birinci Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Emre Yurdusev, ikinci Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Nevzat Cazgır, üçüncü ise Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Abdülkadir Beyhan seçildi.

Müzik alanında yapılan değerlendirmede birinci Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Betül Tosun, ikinci Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Ali Ciğerci ve üçüncü Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Ayşe Nur Yıldız seçildi.

Müzik alanında ve resim alanında il 1.'si olan öğrenciler Türkiye değerlendirmelerinde Nevşehir'i temsil edecek.

Öğrencilere ödülleri Türkiye değerlendirmelerinden sonra verilecek.