Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan Kapadokya Kültür Merkezi´nde Üniversite Sınavına Hazırlanan 12. Sınıf ve mezun 1000 öğrenciye ‘Hayata Gülümse Sınav Kaygısına Son´ konulu konferans verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "Medeniyetler Diyarı İlimizde anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapmaktayız. Bizler geleceği inşa etmek üzere emek veren, çaba veren eğitim yöneticileriyiz. Bize emanet edilen yarınlarımız, geleceğimiz, geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirmek ve onları hayata hazırlamak ve bir ufuk kazandırmak üzere bugün bir motivasyon programı düzenlenmiş bulunuyoruz. Temel amacımız gençlerimizi nitelikli bireyler olarak yetiştirip, geleceğe hazırlamaktır. Sadece sınava hazırlanan değil hayata hazırlanan mutlu bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda gençlerimizi dünyaya yön veren liderler olarak yetiştirerek ufku ve hedefi olan bireyler olmalarını sağlamak 2023 Türkiye Vizyonu´na katkı sağlayacaktır. Bu ve yapılmasını planladığımız buna benzer etkinliklerin ilimize ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni eder, katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim" dedi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz konuşmasında geleceğimizi emanet edeceğimiz geçlerimize inandığını ve güvendiğini belirterek ‘Biz, gençlerimizden bir olmalarını, birlik olmalarını istiyoruz. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Türkiye´nin şahlanışını gençlerimiz gerçekleştirecek. Hayata gülümseyerek çalışacağız, başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan konferansında salonu dolduran lise öğrencilerine seslenen Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, kendine özgü sunumunda değindiği konularla gençlerin dikkat ve ilgisini üzerinde topladı. Başarının sırrı hakkında öğrencilere püf noktaları veren Aslanhan, aile-evlat ilişkilerinden, günümüz gençlerine, sınav kaygısının nasıl aşılacağı ve internet zararlarına kadar gençlerin ilgisini çekecek birçok konuya değindi. Başarılı olmanın kolay olmadığını, çok çalışmak, alın teri ve emek gerektirdiğini anlatan Aslanhan, Türkiye´deki gençlerin en büyük probleminin hedefsizlik olduğunu söyledi.