Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen toplantılarda eğitim öğretimin ilimizdeki mevcut durumu, 2. dönem için yapılan hazırlıklar, eğitimin kalitesinin artırılması için okullar tarafından yapılan çalışmaların gözden geçirilmesi, dış paydaşlarımızın eğitime sağladıkları destekler ve işbirliğinin artırılması için yapılması gereken çalışmalar, eğitime katkı sağlayacak projelerin geliştirilmesi, Destekleme ve Yetiştirme Kursları iş ve işlemleri ile 2023 Vizyon Belgesi kapsamında açılması planlanan Tasarım ve Beceri atölyeleri ile ilgili konular ele alındı. Okul müdürleri ile karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda okul müdürleri gündem maddelerine ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler.

İl Müdürü Murat Demir, eğitimde kaliteyi arttırma adına okullarımızın diğer kurum ve kuruluşlarla yapacağı işbirliğinin önemini vurguladı.

Destekleme ve Yetiştirme kurslarında verimliliğin esas alınması ve buna göre açılacak kursların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Demir, 2023 Vizyon belgesinde geniş bir şekilde yer alan ve öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesini sağlayacak olan Tasarım ve Beceri atölyeleri ile ilgili çok önemli çalışmalar yürüttüklerini ve kısa zamanda bu çalışmaların sonuçlanacağını ifade ettiler.