Nevşehir'de proje aşamasında olan, yapımı devam eden ve biten eğitim yatırımlarının ele alındığı 'Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısı' Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş, İl Özel İdaresi mühendisleri ve yetkilileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021 yılı yatırımlarının konuşulduğu toplantının gündemini il yapım ve devlet yatırım programına alınan okullar, Nevşehir’in eğitim yatırım ihtiyaçları, hayırseverlerin eğitim yatırımları, onarımı planlanan kurumlar, kamulaştırma alanları ve diğer kurumlarla koordinasyon gerektiren konular oluşturdu.

Toplantıda yaptığı konuşmasında planlanan yatırımlarla Nevşehir’in eğitim alanında çok daha iyi yerlere geleceğini ifade eden Vali İnci Sezer Becel, eğitim altyapısının en iyi şekilde inşa edilebilmesi için gerekli çalışmaların salgın döneminde de yürütülmeye devam ettiğini kaydetti.

Nitelikli eğitimde kararlı adımlar atarak il olarak çok daha iyi yerlere gelineceğini vurgulayan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel toplantıya katılanlara teşekkür etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru; "İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak sürdüğümüz çalışmalarımızda Milli Eğitim Müdürlüğü ile de iş birliği içerisinde çalışmaktayız. Yapımı devam eden inşaatlar tarafımızca takip edilmektedir. Hep birlikte şehrimizi eğitim alanında da fiziksel imkan olarak zirveye çıkaracağız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılacak eğitim yatırımları hakkında bilgiler vererek; "Eğitim hepimizin en öncelikli meselesidir. İlimizde eğitim kalitesini artırdığımız oranda yapılan diğer hizmetler de değer kazanacaktır. İnşaatı devam eden okullarımız ve pansiyonlarımız şehrimiz için büyük bir kazanç olacaktır. Yapımı devam eden kurumlarımızı yerinde inceleyip değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Ayrıca bakım ve onarımı yapılacak kurumlarımızı da ziyaret ederek aksaklıkları tespit ettik. Bunları da en kısa sürede tamamlayacağız." dedi.

Destek Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş'un il genelinde eğitim alanında yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bir sunum yaptığı toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, il bazında ilk defa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında yapılan bu toplantıdan ötürü kendilerine teşekkür etti. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çalışmalarıyla destek veren Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru'ya ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.