Nevşehir 30 Ağustos İlkokulu tarafından minik öğrencilerin ilkokul seviyesinde öğrenme isteklerini artırıcı daha kolay İngilizce öğrenmeleri için eğlenceli İngilizce sınıfı açıldı. Çocukların İngilizceyi sevmeleri, daha kolay ve eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri amacıyla farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Çocuklara eğlenceli ve kolay bir dil öğrenecekleri ve eğitim alabilecekleri nezih bir eğitim mekanı sağlandı. Okuldaki 400 öğrenci bu derslikten yararlanacak. İngilizce sınıfının özel olarak tasarlanmasında ve hazırlanmasında emeği geçen ve büyük bir özveri ile çalışan 30 Ağustos İlkokulu İngilizce Öğretmeni Fitnat Tavacı konu ile ilgili olarak, ‘‘Etkili bir yabancı dil öğretimi için öğretmen, öğretici rolünden çok öğrenme ortamı sağlayan yönlendirici, kolaylaştırıcı veya rehberlik eden gibi roller üstlenmelidir. Öğrenme ortamını düzenlemek, etkinliklerle öğrencilere rehberlik yapmak salt öğretici olmaktan daha çok öğrenciyi güdüler.

Öğrenciye deneme, keşfetme ve yaşantısına aktarma fırsatı verir. Dil öğretimi sonuç odaklı değil, süreç odaklı olmalı; öğretmen merkezli değil, öğrenen merkezli olmalıdır. Amaç, ne öğreteceğinden ziyade nasıl öğreteceğinle ilgilidir. Çünkü dil öğretiminde ezberden çok anlamaya, kullanmaya, üretmeye dayalı bir bakış açısı hakim olmalıdır. Önemli diğer bir hedef de öğretmenin mümkün olduğunca değişik materyaller kullanmasıdır.

Öğrencinin kendi yaşantısında, çevresinde gördüğü, duyduğu her şey bir öğrenme materyali olarak kullanılabilir. Bu bağlamda öğrencilerimizin eğlenerek İngilizce öğrenmeleri ve sınıfta motive olabilmeleri amacıyla 2., 3. ve 4. sınıf  İngilizce Öğretim Programı´ndaki konular dahilinde çeşitli görsellerle dekore edip sıcak renkler ve materyaller kullanarak klasik bir sınıf yerine görsel olarak renkli ve eğlenceli bir öğrenim ortamı hazırlamaya çalıştım.

Öğrencilerin sıkılmadan İngilizce öğrenebilmeleri için tasarladığım İngilizce Sınıfımız hem öğrencilerimiz için hem de biz öğretmenler için farklı ve daha iyi gelişmelere ön ayak olur. Umarım bizlere daha yenilikçi ve daha iyi fikirler verebilir. Bu anlamlı sınıfın kazandırılmasında Okul Müdürüm Serhat Uluer´e vermiş olduğu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum´´ şeklinde ifade etti.

Okul Müdürü Serhat Uluer ise “Eğlenceli İngilizce sınıfımızın, çocuklarımızın öğrenme isteklerini canlı tutacağını İngilizce öğrenebilme konusunda olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü Nevşehir´deki tüm çocuklarımız ve gençlerimiz bunların daha iyisini hak ediyorlar´´ dedi. Mehmet Karaca

 

/images/haberler/resimler/2017-1/10/1316521929274.jpg

 

/images/haberler/resimler/2017-1/10/1345098525052.jpg