AB´ye üye ve aday ülkeler, okulların dijital kapasitelerini geliştirmek amacıyla, SELFIE öz- değerlendirme aracının bir milyon öğretmen, eğitmen ve öğrenciye ulaşmasını sağlayarak hem genel hem de meslek okullarının dijital hazır olma durumlarını desteklemekte.

2023 Eğitim Vizyon Belgesinde, "öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm" teması dahilinde dijital becerilerin gelişmesi önem arz etmekte. Bu kapsamda, dijital becerilerle ilgili politikaların ve uygulamaların güçlendirilmesine katkı sağlayacak olan SELFIE, okul yönetimi, öğretmen ve öğrenci boyutunda dijital teknoloji kullanımını destekleyecek şekilde tasarlanmış bir öz-düşünüm aracı. Ülkemizde okul, öğretmen ve öğrenci boyutunda dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik SELFIE aracının pilot uygulaması çevrim içi olarak yapılacak. Uygulamaya 47 ilden 213 okul seçildi.

İlimizde 8 eTwinning okulumuzda SELFIE uygulaması yapılacak. Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş başkanlığında yapılan SELFIE bilgilendirme toplantısına, Arge Birimi öğretmenlerimiz Sevgi Yılmaz, Ersan Uz, SELFIE uygulaması yapılacak okulların yönetici ve koordinatör öğretmenleri katıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş eTwinning okulu olarak SELFIE çalışması yapılacak okulların öğretmen ve idarecilerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

SELFIE çalışması Yapılacak Okullar;

Derinkuyu 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu

Derinkuyu Yazıhüyük Gazi İlkokulu

Özel Altınyıldız İlkokulu

Özel Kardelen Ortaokulu

Göreme Ortaokulu

Mihriban Emin Günel Ortaokulu

Nevşehir Anadolu Lisesi

RTE Anadolu İmam Hatip Lisesi