Pandemi şartları ve sosyal mesafe gereği 8. sınıflar ikiye bölünerek düzenlenen tören 2 günde tamamlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından 1. gün yapılan törende 8. sınıf öğrencileri adına Duru Parmaksız ve öğretmenler adına 8. sınıflar İngilizce Öğretmeni İlknur Meşeci, 2. gün yapılan törende 8. sınıf öğrencileri adına Mustafa Sacit Sümer ve öğretmenler adına Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mert Mangör’ün mezuniyet konuşması ile başlayan programda Altınyıldız İlköğretim Kurumu halk oyunları ekibinin gösterisi izleyenlere sunuldu.

2020-2021 Yılında düzenlenen ulusal yarışma ve olimpiyatlarda derece alan 8.sınıf öğrencilerinin ödülleri mezuniyet törenlerinde verildi.

8.sınıf öğrencilerinden; Mustafa Sacit Sümer Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası Boulder Türkiye 1.’si, Oğuz Vıcıl TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Yarışması Türkiye finalisti, Bahadır Kağan Kart TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Yarışması Bölge Sergisi, Duru Parmaksız Ulusal MATBEG Olimpiyatları Türkiye 4.’sü - Ulusal TALES Matematik Olimpiyatları Türkiye 50.’si - Ulusal Kanguru Matematik Olimpiyatları Türkiye Finalisti, Esra Kaya Ulusal MATBEG Olimpiyatları Türkiye 5.’si, Zişan Çiftçi Ulusal TALES Matematik Olimpiyatları Türkiye 64.’sü - Ulusal TALES Fen Bilimleri Olimpiyatları Türkiye Finalisti, Emir Öncül Ulusal TALES Fen Bilimleri Olimpiyatları Türkiye Finalisti, Berrin Aygördü Ulusal TALES Fen Bilimleri Olimpiyatları Türkiye Finalisti, Hayriye Özge Birkan FENBEG Olimpiyatları Türkiye 5’si, Semiha Özge Kafalı FENBEG Olimpiyatları Türkiye 5.’si ve Sinem Gökçe Bircan Ulusal TALES Fen Bilimleri Olimpiyatları Türkiye Finalisti oldu.

Düzenlenen törende öğrencilerin başarı plaketleri Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdür Yardımcıları Ahmet Ünal, Yüksel Arıkan ve Çetin Kurtpınar tarafından verildi. Ayrıca öğrenci Mustafa Sacit Sümer spor alanında gösterdiği başarılarının yanında 2020-2021 LGS’de 90 sorunun 88’ini doğru yaparak resmi olmayan sonuçlara göre Nevşehir il birincisi olmaya hak kazandığından Kurum Müdürü Mehmet Eravcı tarafından öğrenciye altın hediye edildi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumundan mezun olan öğrencilerin diplomaları okul idarecileri tarafından verilirken plaketleri öğretmenleri tarafından verildi. Diploma ve plaketlerini alan 98 Altın yürekli öğrenci günün anısına hazırladıkları veda andından sonra büyük bir coşku ile söylenen 10.Yıl Marşı eşliğinde kep atma törenini gerçekleştirdi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu idarecileri; “98 Öğrencimizi mezun ettiğimiz törenimizde bize hem hüznü hem mutluluğu bir arada yaşatan Türkiye’nin en güzel okullarına yerleşecek olan öğrencilerimize bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyor, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve öğrencilerimize her zaman büyük destek olan öğrenci velilerimizi kutluyoruz.” dedi.