Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi ve muhtelif kurumların destek ve katılımlarıyla yapılacak olan etkinlikle Kapadokya bölgesinde örnek bir etkinlik olarak, turizm sektörüne yeni bir boyut getirmesi de hedeflenirken program renkli görüntülere sahne olacak.

Şahinefendi Bağbozumu Şenliğinde etkinlik sabahı bir otobüsle yerli turist kafilesi Ürgüp?ten Şahin Efendi Köyü?ne hareket edecek.

Şahin Efendi Köyü Sebosos Ören yerine yakın bir bağda, bağ bozulması ve köy kahvaltısı yapılacak. Turistlerin kendilerine verilecek makas ve sepetlerle bizzat çalışacakları şenlikte Şahinefendi Köyü İlkokul bahçesinde ziraat mühendislerinden oluşan ekip tarafından seçilecek bağlar, Cumhuriyet altınları ile ödüllendirilecek.

Kaymakam, Belediye Başkanı vb. mülki amirlerin, katılım ve konuşmaları, folklor ekipleri ve müzik eşliğinde yemek, üzüm, köy baklavası ikramı yapılacak.

Turist kafilesi ile pekmez kaynatma alanına intikal edilmesinden sonra pekmez kaynatma ve tatma etkinliği yapılacak ve şenlik sona erecek. Haber: Erdal Kesici