Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla hayvanları koruma bilincinin aşılanması için öğrenciler ile çeşitli etkinlikler yapıldı.

Altınyıldız Kreş ve Anaokulundan konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Öğrencilerimizle; ‘Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü’ anlayışımızla etkinliklerimizi hayvanlarımızla yaptık. Altınyıldızlıların şanslarından birisi Hayvanat Bahçelerinin olması. İstedikleri zaman hayvanlarla vakit geçirebiliyorlar.

Hayvanları koruma bilincinin aşılanması için çocuklarımız ile çeşitli etkinlikler yapıldı. Hayvanlarımıza mamalar hazırlandı. Kuşlara ve köpeklerimize yuva yapıldı. Çocuklarımıza hayvanlarımızı beslerken nelere dikkat edeceğimiz hem gösterildi, hem de öğretildi. Öğrencilerimize hayvanların da hakları olduğunu vurgulandı.

Hayvanlara gösterilen sevgi ve saygının insana ve doğaya karşı olan sevgi ve saygıyı iyileştireceğine inanıyoruz.

Bizlerin sorgulayan ve duyarlı bireyler olarak hayvan çeşitliliğinin korunmasında insanlara görev düştüğünü, sorumluluk sahibi olmanın ve dünyamızı bu canlılarla paylaşarak yaşamamız gerektiğini anlattık.

Çocuklarla hayvanat bahçemizdeki hayvanların beslenmesinin yanında hazırlanan mamalarla sokaklarımızdaki hayvanları da unutmadık.  Bugünkü görevimiz her çocuğun hazırlanan mamaları bahçe ve sokaklara yerleştirerek sorumluluk alması idi. Sorumluluklarını bilen ve yapan mutlu bireyler, yarınların dünyası ve canlıları sizlere emanet.” denildi.