Yapılan açıklama şu şekilde: “Türkiye'nin örnek okulu Altınyıldız Koleji kampüsünde açılan bölgemizin ve ilimizin en büyük, en modern ve en donanımlı Kreş ve Anaokulu olan Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulu bahçesinde bulunan Hayvanat Bahçesi 3 yıldır büyük ilgi görüyor.

Hayvanat bahçesi bulunan çok sayıda hayvan öğrenciler ve misafirler tarafından ziyareti ediliyor.         

Hayvanat bahçemize bu hafta iki yavru köpek daha katıldı. Öğrencilerle beraber oyunlar oynayan yavru hayvanlar bir anda Anaokulu öğrencilerinin sevgisini kazandı.

Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor.

Okulun hayvanat bahçesinde değişik türden çokça hayvan barınmaktadır. Tavşan, kaz, ördek, köpek, tavuk, horoz, güvercin, tavus kuşu, sülün ve keklik gibi hayvanların bulunduğu Hayvanat Bahçesini öğrenciler ziyaret ederek hem hayvanları besliyor, hem de onları doyasıya seviyorlar.

İlimizde her alanda ilkleri gerçekleştiren Altınyıldız Koleji Kreş ve Anaokulu Hayvanat Bahçesi ile öğrencilerine hayvan sevgisini öğretirken, hayvanlarında birer canlı varlık olarak insanların sevgi ve şefkatine ihtiyaçların olduğunu kavratmakta, bu ve benzer çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek uygulamalara imza atmaktadır.”