Altınyıldız Kreş ve Anaokulu, bu kez de öğrenci ve velilerini Akıl Oyunları Şenliği’nde buluşturdu.

Yapılan açıklama şu şekilde; “Veli, öğrenci ve öğretmenlerimiz bireysel ve grup zeka oyunlarıyla yarışarak eğlenceli bir gün geçirdiler.

Programımız Akıl oyunları öğretmenimizin sunumuyla başladı. Velilerimiz aileleriyle işitsel, görsel zeka oyunları yarışmaları ile eğlenmenin tadına varırken, okulumuzda fit beyin atölyesinde uygulanan Akıl oyunları dersini yakından tanıma fırsatı buldular.

Saygıdeğer velilerimiz zihin oyunları sergimizle hem şaşırdılar, hem beyin egzersizi yaptılar. Akıl oyunları sadece planlama, organizasyon, dikkat, odaklanma, ayırt etme, öngörü, vb. gibi zihinsel becerileri geliştirmekle kalmamaktadır. Aynı zamanda başladığı işi sonuna kadar devam ettirme, azim, empati, direnme, mücadele etme gibi kişilik gelişimi ile ilgili faktörleri kazanmamızı da sağlar.

Akıl oyunları aile bireylerinin yalnızlaştığı çağımızda aile bağlarının kuvvetlenmesine de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda başladığı işi sonuna kadar devam ettirme, azim, empati, direnme, mücadele etme gibi kişilik gelişimi ile ilgili özellikleri kazanmamızı sağlar.

Program sonunda öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi. Velilerimizin çocukluk oyuncaklarıyla öğrencilerimizi tanıştırarak günü tatlandırdık. Günün anısı olarak aile bireylerimizin isimlerini kaligrafi sanatı ile taçlandırdık.

Şenliğimize katılan velilerimize, şenlikte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”