Yapılan açıklama şu şekilde: “Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda Akıl Oyunları çalışmaları yeni bir boyut kazandı. Zekâ - Akıl Oyunları ve Matematik öğreniminde öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayacak Akıl Oyunları ve Eğlenceli Matematik atölyesi açıldı.

 Yaşam alanı olan okulumuzda yaparak, yaşayarak, öğrenen mutlu çocuklarımız Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğrencileri görsel hafıza, dikkat beceri, yaratıcılıkları geliştirerek hem eğlendiler, hem öğrenerek bilgiye ulaşmanın keyfine vardılar.

Çocukların; çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme, öngörme olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma, hızlı ve doğru karar verme yeteneklerini geliştirerek aktif çocuklar, zekâ oyunları sayesinde başardıkça kendine güveneni artıyorlar. Yeteneklerini bilgi ve zekâsını ölçme fırsatı buluyorlar.

Altınyıldız Anaokulu öğrencileri öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan zekâ ve dikkat oyunları sınıfımızda Altınyıldızlıların motivasyonunu artırmak ve etkinlikleri daha renkli hale getirmek amacı ile aşamalı dikkat ve algı oyunları oynayarak başarı yolculuğunda ilk temellerini özgüven sahibi, liderlik özellikli, araştırmacı, ilgili, dikkatli özel bireyler geliştiriyorlar.”