Yapılan açıklama şu şekilde: Bu hazırlıkların en önemlilerinden biri olan yemek mönüleri, İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı, Diyetisyen Hekim Canan Gündüz, Baş Aşçı Kazım Duman ve Aşçı Ferhat Karagöz eşliğinde değerlendirilmiştir.

Okullarımız tüketilen yemekler de tamamen kendi yemekhanelerimizde üretilen yemekler kullanılmakta olup, yemeklerde özenle seçilmiş malzemeler kullanılmakta ve yemeklerin hazırlanmasında sağlığa uygun olmasına ve hijyen kurallarına dikkat edilmektedir. Mönülerimiz Gelişmekte olan bireylerin yemeklerde alması gereken kaloriler dikkate alınarak hazırlanıp öğrencilerimize sunulmaktadır

Altınyıldız Eğitim Kurumlarında Lise ve Ortaokul bölümlerimizde bir öğün(öğle yemeği),İlkokul bölümüzde 2 öğün (sabah kahvaltısı ve öğle yemeği)Anaokulu ve Kreş bölümümüzde ise 3 öğün (sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı) yemek verilmektedir.

Yeterli ve dengeli beslenme, okul çağındaki çocuklarda sağlıklı büyüme ve zihinsel gelişim için çok önemli olduğunun farkındalığı ile beslenme konusunda yüksek hassasiyet göstererek öğrencilerimiz için en iyinin peşindeyiz.