BUCA IMSEF 2020 ulusal proje yarışmasında Matematik-Bilgisayar kategorisinde Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Göktürk Gök, Ayşe Rüveyda Çiftçi’nin hazırladığı FİBONACCİ ile şifreleme projesi Türkiye’de 16 proje arasına girerek finallere kaldı.

Finaller 1-3 Ekim 2020 tarihleri arasında İzmir –Buca’da yapılacak.

BUCA IMSEF NEDİR?

Bilim ve sanat alanında gelecek vaat eden öğrencilere, genç cevherlere proje üretme imkânı sağlayarak uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmelerinin yolunu açıyor. BUCA IMSEF adlı yarışma da düzenleyen merkez, Ekim ayında 42 ülkeden lise öğrencisini bilim ve sanat alanında projeleriyle Buca’da ağırlayacak.

BUCA IMSEF adıyla hayata geçirilen uluslararası bilim ve sanat yarışması fizik, kimya, biyoloji, mühendislik, enerji, bilgisayar, matematik ve piyano alanında gerçekleştirilecek.

Türkiye’de ve uluslararası düzeyde lise öğrencileri başvurularını online olarak yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı bu çalışmada, 42 dünya temsilciliği var. Rusya’dan Çin’e, Endonezya’dan Amerika’ya kadar ülkemiz BUCA IMSEF adıyla temsil ediliyor. Her alanda uzman akademisyen jüriler var. Jürilerin projeleri online olarak seçme aşaması tamamlandı.

Matematik-Bilgisayar kategorisinde Nevşehir Özel Altınyıldız Fen Lisesi öğrencileri Göktürk Gök, Ayşe Rüveyda Çiftçi’nin hazırladığı FİBONACCİ ile şifreleme projesi Türkiye’de 16 proje arasına girerek finallere kaldı. Altınyıldız Koleji Matematik Öğretmeni Mahmut Özlü projenin Danışman öğretmenliğini yapıyor.

Altınyıldız Ailesi olarak,1-3 Ekim tarihleri arasında Buca’da, projemizi sunarak bilimsel bir başarıya daha imza atacağız. Bilim Olimpiyatları yarışmalarında Nevşehir’i temsil edecek öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri liseler arası Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda Dünya, Avrupa ve Türkiye derecelerini en çok kazanan, TÜBİTAK Projeleri yarışmalarında şu ana kadar Türkiye 1.si ve Türkiye 4.sü olan Nevşehir’de ilk ve tek okuldur.