Altınyıldız Eğitim Kurumları Lise okul bahçesinde düzenlediği muhteşem mezuniyet töreniyle Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi ve Altınyıldız Fen Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin sevinçleri paylaşıldı. Sosyal mesafe ve pandemi tedbirleri kapsamında açık havada tören gerçekleştirildi.

Altınyıldız Eğitim Kurumları yaptığı açıklamada, 2020 - 2021 eğitim öğretim yılında Fen Lisesi’nden 80, Anadolu Lisesi’nden 83 mezun olmak üzere olan toplam 163 öğrenciyi kutladı.

Yapılan açıklamada; “Türkiye’nin Örnek Okulu sıfatını gururla taşıyan Altınyıldız Eğitim Kurumları, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli birçok başarıyı Nevşehir’e kazandırarak, Nevşehir’de eğitimin öncüsü olma misyonunu bir kez daha perçinlemiş ve bizlere haklı gurur yaşatmıştır. Geçmişteki başarıları taçlandıran 2020 - 2021 yılı başarılarımız, gelecekle ilgili beklentileri daha da yükseltmiştir.” denildi.

2021 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınav sonuçlarına göre, Altınyıldız Koleji öğrencileri yine büyük bir başarıya imza atarak yeni Türkiye dereceleri kazandı.

Altınyıldız Koleji Fen Lisesi öğrencilerinden Bahar Amuca, 2021 MSÜ sınavında sözel Türkiye 12.’si, eşit ağırlık Türkiye 29.’su, genel sıralamada Türkiye 45.’si oldu.

Türkiye geneli ilk binde 4, ilk 10 binde 12, ilk 20 binde 24, ilk 30 binde 32 öğrenci yer aldı.

Bahar Amuca Türkiye 12.’si, Elif Sude Yağcı Türkiye 122.’si, Saadet Özer Türkiye 463.’sü, Mustafa Canıtez Türkiye 796.’sı, Berke Yağmuroğlu Türkiye bin 101.’si oldu.

Ayrıca, 2021 TÜBİTAK Liseler arası proje yarışması Türkiye 3.’sü olan öğrenci Hüseyin Berkay Ergin’e okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından başarı plaketi verildi.

Altınyıldız Fen Lisesi mezunları adına 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı Altınyıldız Fen Lisesi birincisi birincisi Saadet Özer, Altınyıldız Anadolu Lisesi mezunları adına 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı Altınyıldız Anadolu Lisesi birincisi Elif Sude Yağcı öğrenciler adına konuşma yaptı.

Altınyıldız Koleji Yöneticisi Aykut Değerlier ise okul yönetimi adına konuştu.

Okul birincileri Altınyıldız Koleji Liselerinin birincilerinin yaş kütüğüne plaket çaktı. Diplomaları ve ödülleri Genel Müdür Serhat İğdeci ve Lise Müdürü Özkan Kılınç tarafından verildi.

Altınyıldız Koleji ilk mezunlarından Bilgisayar Mühendisi ve iş insanı Serkan Özcan mezuniyet törenine katılarak konuşma yaptı. Kendisini bu günlere getiren Altınyıldız ailesine teşekkür eden Özcan, mezunlara gelecekle ilgili tavsiyelerde bulundu.

2020 - 2021 eğitim ve öğretim yılı sonunda, Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesinden mezun olan 163 öğrencinin diplomaları ve çiçekleri, programa katılan protokol, yöneticiler ve öğretmenler tarafından verildi.

Büyük bir coşku ile gerçekleşen kep atma töreninin ardından okul yönetimi, Türkiye’nin Örnek Okulu Altınyıldız Koleji’nden mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, törene katılan herkese teşekkür edip öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Kep atma töreninden sonra program geleneksel mezuniyet pilavı dağıtımı ve müzik programı ile devam etti.