Altınyıldız İlköğretim Kurumu ilkokul 1, 2, 3. ve 4. Sınıflar ile ortaokul 5, 6. ve 7. sınıflarda Ramazan ayı boyunca online eğitim yapacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Altınyıldız İlköğretim Kurumu ilkokul 1, 2, 3. ve 4. sınıflarda, Ortaokul 5, 6. ve 7. sınıflarda Ramazan ayı boyunca haftada 5 gün ders yapılacak olup 1, 2, 3. ve 4. sınıflarda günde 7 saat,  5, 6. ve 7. sınıflarda ise günde 8 saat online ders yapılacaktır.

Nevşehir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun 30 Mart 2021 Çarşamba günü aldığı karar sonrası 5, 6. ve 7. sınıflarda uzaktan eğitime başlayan Altınyıldız İlköğretim Kurumu ,12 Nisan 2021 itibariyle ilkokul öğrencilerini de sanki okuldaymışçasına uzaktan eğitimle yetiştirmeye devam etmektedir. Ramazan boyunca Covid-19 salgınının arttığı bu günlerde 2 gün yüz yüze 3 gün uzaktan eğitim yapmak yerine, haftada 5 gün Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak çok verimli yürüttüğümüz online eğitimle çocuklarımızın hiçbir eksiği kalmayacak şekilde eğitimlerimize devam etmekteyiz. Ramazan sonrası salgın süreci ve Milli Eğitim Bakanlığının alacağı kararalar doğrultusunda online eğitim ile mi yoksa yüz yüze eğitimle devam edileceği belirlenecektir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 1, 2, 3. ve 4. sınıflarımızda günde 7 saat, 5, 6. ve 7. sınıflarda ise günde 8 saat online canlı derslerde önceliğimiz öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmaması, öğretmenlerimizin çocuklarımızla iletişim halinde olarak onlara dokunmalarını sağlamak, öğrencilerimizin arkadaşlarıyla görüşerek sağlıklı bir şekilde sosyal hayatını devam ettirebilmek, çocuklarımızın psikolojilerini pozitif yönde etkileyebilmektir. Öğrencilerimizin fiziksel sağlıklarını da düşündüğümüz online ders programlarımızda tüm öğrencilerimiz derslerine sabah sporu ile başlamaktadır. Temel derslerimize ilave olarak öğrencilerimizin sosyal gelişimlerini de ön planda tutmak için yetenek derslerimiz de ( Akıl Oyunları, Kodlama Stem) devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Kalite Beratlı, Avrupa Dil Ödüllü, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programında yer alan kriterleri yerine getirerek Covid-19 salgının önlenmesine yönelik okul içinde uyguladığı önlemleri tescilleyerek Okulum Temiz Belgesini almaya hak kazanan ilk okul olan Nevşehir’in eğitimde ki gururu Altınyıldız İlköğretim Kurumu uzaktan interaktif eğitim ve online canlı ders yayınlarıyla, yüz yüze eğitimde olduğu gibi farkını bir kez daha ortaya koymuştur.

Altınyıldız İlköğretim Kurumunu yükselten, yücelten ve bu sıkıntılı süreçte uzaktan ve yüz yüze eğitim sürecinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan canlı ve yüz yüze dersleri devam ettiren saygıdeğer öğretmenlerimize, derslerine özenle katılan öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.”