Yapılan açıklama şu şekilde: “Eğitim alanında Türkiye’nin en başarılı, en önemli kurumları arasında yer alan Altınyıldız Eğitim Kurumları’nda görev yapan idareci ve öğretmenler Nevşehir’e çeşitli alanlarda büyük katkılar sağlıyor.

Altınyıldız Eğitim Kurumları Liseleri Beden Eğitimi öğretmenleri Mustafa Uğurlu, Elif Partal ve Sinan Yılmaz 2018-2019 öğretim yılında çok sayıda branşta Okul takımlarına Nevşehir Birincilikleri kazandırırken, Nevşehir’e uzman oldukları branşlarda profesyonel destek veriyorlar.

Yıllardır Altınyıldız Koleji lise takımlarını Nevşehir Birinciliklerine taşıyan Altınyıldız Koleji Beden Eğitimi öğretmenleri Zümre Başkanı Mustafa Uğurlu, Basketbol, Atletizm, Futbol branşlarında,

Elif Portal; Basketbol, Hentbol, Masatenisi, Yüzme, Aerobik ve Zumba öğreticiliğini öğrencilere ve bayan velilere,

Sinan Yılmaz; Çeşitli branşların yanı sıra Nevşehir’in tek profesyonel voleybol takımı olan Ürgüp spor Voleybol takımı oyuncusu, Altınyıldız Koleji Voleybol takımları çalıştırıcısı olarak görevini sürdürüyor.

Altınyıldız Koleji Lise Beden Eğitimi Zümre Başkanı Mustafa Uğurlu,

”Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi takımlarımız birçok branşta mücadele etmektedir. Okul takımlarımız ve sporcularımız çeşitli branşlarda Nevşehir, Bölge, Türkiye ve Dünya dereceleri kazandılar.

 Amacımız öğrencilerimiz akademik olarak başarı sağlarken sportif yönlerden de gelişimlerini sağlamak, takım mücadele ruhunu onlara kazandırmaktır.

 Okul Müdürlerimiz, yöneticiler, öğretmenler ve veliler her türlü desteği vermektedir. Biz de öğrencilerimizle Okulumuzu, Altınyıldız’ı, Nevşehir’i ve Türkiye’yi başarıyla temsil ediyoruz, herkese teşekkür ederiz.”dedi.

Altınyıldızın ilimize kazandırdığı profesyonel voleybolcu, Beden Eğitimi öğretmeni Sinan Yılmaz kimdir?

Sinan Yılmaz, Altınyıldız Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni

10.03.1993 Kozaklı Nevşehir doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi İstanbul’da, Üniversite eğitimimi Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulunda tamamladım.

8 yıl Beşiktaş jimnastik kulübünde, 1 yıl Hatay B.B. , 1 Yıl Kahramanmaraş B.B. , 2 Yıl Aksaray B. , 1 Yıl Giresun/ Bulancak B. Kulüplerinde profesyonel voleybol oynadım.

Şuanda da Nevşehir/ Ürgüp spor kulübünde oynamaktayım.3. Kademe voleybol antrenörüyüm.

2 yıl Fitness antrenörlüğü yaptım.

 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Altınyıldız Kolejinde göreve başladım.

Nevşehir’in evladı, öğretmeni, sporcusu, çalıştırıcısı öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.”