22 yıldır Almanya'nın Pforzheim kenti okulları ile kardeş okul ilişkilerini sürdüren Altınyıldızlılar 2019 yılı eğitim ve kültür gezisini tamamladı.

Almanya ve Fransa'yı ziyaret eden Altınyıldızlılar geziden büyük memnuniyet duydular.

Hilda Gymnasium Okulu misafiri olarak Almanya'ya giden Altınyıldızlılar Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch ve yardımcısı Monika Finna tarafından belediye binasında karşılandı. Öğrenci ve öğretmenlere ikramlarda bulunan Belediye Başkanı, kardeş şehir olan Nevşehir ve Pforzheim arasında öğrenci değişiminin devam etmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Almanya’dan Perşembe günü sabah 09.00’da Fransa’nın Strazburg şehrine yola çıkan Altınyıldızlılar, saat 10.15’te Avrupa Parlamentosunu bir rehber eşliğinde gezdi. Daha sonrasında Strazburg şehir merkezine geçildi. Şehir merkezinde zaman geçirdikten sonra tekrar Pforzheim’a dönüldü.

Cuma günü Altın işleme şehri olan Pforzheim’da bulunan Dünyanın tek takı müzesini öğrenciler rehber eşliğinde gezdi. Takıların ve köstekli saatlerin tarihi gelişimleri hakkında bilgi edinerek Hilda Gymnasium derslere katılan öğrenciler çeşitli etkinlikler yaptılar.

Cumartesi ve Pazar öğrenciler misafir oldukları ailelerle birlikte çeşitli etkinlikler yaptılar. Öğrenciler Pazar günü akşam saat:18.00’da Hilda Gymnasium’da bir araya geldiler. Saat:18.30’da Stuttgart Havaalanına gitmek için aileler ile yola çıkan öğrenciler havaalanında aileler ile vedalaşıldıktan sonra Nevşehir’e yola çıktılar.

Almanya ziyareti ile ilgili çeşitli Alman gazetelerinde haberler yayınlandı.

Nevşehir'in dünyaya açılan penceresi olan Altınyıldız Eğitim Kurumları eğitim ve kültür etkinlikleri devam edecek.