Hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. 6.sınıf öğrencisi Simay Avcu’nun öğrenci andını okutmasının ardından Altınyıldız İlköğretim Kurumu Halk Oyunları ekibinin danslarıyla renklenen program 1.sınıf öğrencilerin uçan balonlarını gökyüzüne bırakmalarıyla son buldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programında yer alan kriterleri yerine getirerek Covid-19 salgının önlenmesine yönelik okul içinde uyguladığı önlemleri tescilleyerek Okulum Temiz Belgesi’ni geçen yıl alan ilk okul oldu. Bu yıl tekrar belgesini yenileyerek eğitimin tüm tarafları adına sağlıklı bir okul ortamı oluşturabilmek amacıyla tüm fiziki önlemleri aldı. Okul girişinde termal kamera sistemi ile ateş ölçümü yapılan öğretmen, öğrenci ve veliler her birim için ayrı ayrı bulunan Sağlık Bakanlığı onaylı antiseptikleri kullandıktan sonra okul içinde bulunabiliyor. Okula maskesiz girişler tamamen yasaklanmış olup, velilerin okul içerisinde olmamaları gerekiyor.

Türkiye'nin en özel kampüslerinden birisine sahip olan Altınyıldız İlköğretim Kurumunda tüm dersler branş öğretmenleri tarafından derse özel hazırlanmış dersliklerde işleniyor. Altınyıldız İlköğretim Kurumu stem ve kodlama dersliği,3 boyutlu sınıf, İngilizce dersliği, resim, müzik, satranç, drama, jimnastik salonu, halk dansları salonu, spor salonu, cep sineması, konferans salonu ve oyun alanlarıyla ile Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam ediyor.

Altınyıldız İlköğretim Kurumundan yapılan açıklamada, “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra spor ve sanatta var olan yeteneklerini ortaya çıkaran öğretmenlerimiz öğrencilerimizi bu yetenek alanlarında yönlendirmekte ve öğrencilerimizin akademik başarısını spor ve sanatla taçlandırmaktadır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne ortaöğretime geçiş sınavlarında 61 Türkiye birinciliği elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir birincisi okul olmuştur. Elde ettiği sınav puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla aklın ve bilimin ışığında Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor ve Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmektedir.    Mezun ettiği bin 176 öğrencisini Fen Lisesine, 718 öğrencisini Anadolu Lisesine yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2021-2022 öğretim yılında da öğrencilerini Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumunda çağdaş ve evrensel ilkeleri benimsemiş Türk toplumu olarak, gelişmiş ve ileri ülkeler arasında yer almanın en temel koşulu, eğitimin kalitesini yükseltmek olmanın bilinciyle ve Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık ve mutlu geleceği için öğrencilerimizin kendi becerilerini ve ilgilerini de dikkate alarak doğru yönlendirmeye çalışıp aklın ve bilimin ışığında Türkiye’nin geleceğini yetiştiriyoruz.” denildi.