Özel Altınyıldız Koleji İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri 03.05.2011 Salı günü, 2. sınıf öğrencileri 05.05.2011 Perşembe günü Ortahisar Kültür Müzesine giderek, İlimizin kültürel değerlerini gözlemleyerek ve bu gözlemlerini İngilizce dersi etkinliklerinde gerçekleştirdiler. İşlenen konular, yöre insanının kullandığı eşyaların ve giysilerin İngilizce isimlerinin yazılması, geleneksel kıyafetlerin çizimi, İngilizce Öğretmeni Yvette Koç?un önceden hazırladığı soruların cevaplandırılması şeklinde yapıldı. Ayrıca öğrenciler, kafeterya bölümünde İngilizce olarak siparişlerini verirlerken diyalog yapma imkânı buldular. Öğrencilerin büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirdikleri etkinlik çok verimli geçti.
 ALTINYILDIZ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ÜRGÜP GÖNÜL BAHÇESİ ÖZÜRLÜ BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
Altınyıldız Koleji İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Uçar, Müzik Öğretmeni Ayşegül Özkan ile birlikte Müzik Kulübü gitar öğrencileri eşliğinde ?Gönül Bahçesi? Özürlü Bakımevine ziyarette bulundular.
Öğrenciler büyüklere tatlı ikram ederken karanfil hediye ettiler. Kamelyada verilen gitar dinletisine bakım merkezinde bulunan sakinler eşlik ederek büyük keyif aldılar ve Altınyıldızlı öğrencilere şarkılarla eşlik ettiler. Ayrılırken memnuniyetlerini dile getiren sakinler öğrencileri yeniden görmek istediklerini belirttiler.