2017-2018 Öğretim yılında Nevşehir Altınyıldız Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Altınyıldız Fen Lisesi, Özel Altınyıldız Anadolu Lisesi ve Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden mezun olacak 236 öğrencinin mezuniyet töreni 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat:17:30 da Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kongre Merkezinde yapıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde: Kuruluşunun 20.yılında Altınyıldız Eğitim Kurumlarında her gün yeni bir başarı hikâyesi yaşanmaktadır. Kurucuları, yöneticileri, öğretmenleri, personeli ve öğrencileri bir yandan ülkemizin ve devletimizin geleceğine katkı sağlamaya çalışırken, diğer yandan aziz milletimizin geleceği olan gençleri yüreklerinde vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetiştirmektedir

Türkiye´nin Örnek Okulu Altınyıldız Koleji 20.öğretim yılını başarıyla tamamlayarak, gelecek öğretim yılında 21.yılını kutlayacak.       

236 öğrencinin mezuniyet töreni büyük bir davetli topluluğu ile birlikte gerçekleştirildi.

Programa katılarak öğrencilerimizin mezuniyet sevincine;

Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Özaltın, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Nevşehir Emniyet Müdürü  Mehmet Artunay, JAKEM Komutanı Albay Şemseddin Çetin, İl Telekom Müdürü İsmail Bayrakçı, Genel Müdür Serhat İğdeci, Başkan Yardımcısı Fevzi Karaca, Altınyıldız Liseleri Müdürü Özkan Kılınç, Altınyıldız Anaokulu Müdürü Mustafa Uçar, Av. Emine Kaplan, Doç. Dr. Zübeyde Kumbıçak, Doç. Dr. Ümit Kumbıçak, Okuli darecileri, öğretmenler, öğrenciler ve bini aşkın veli katıldı.

Nevşehir Milletvekilleri, Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, TBMM Genel Kurul çalışmaları nedeniyle diploma törenimize katılamayarak mezun öğrencilere hayat boyu başarılar dilemiş ve misafirlere saygılarını iletmişlerdir. Kendilerine teşekkür ederiz.

Ellerinde Türk Bayrakları, Gençlik Marşı eşliğinde davetlileri selamlayan Altınyıldız Koleji mezunları, Saygı Duruşunun ardından coşkuyla İstiklal Marşımızı söylediler.

Aliyah Çiftçi´nin Arkadaş şarkısını söylemesinden sonra Fen Lisesi 1.si BelinayÜnlü ve Anadolu Lisesi 1.si Elif Dabanlı birer konuşma yaptı.

Anne sevgisini anlatan Aşık Veysel Şatıroğlu´nun ANAMA isimli şiirini Altınyıldız Koleji 11.sınıf öğrencisi Melih Kızılkaya seslendirdi. Melih Kızılkaya bu şiiri ile” Gençlik Merkezleri Şiir Yarışması´nda Nevşehir Birincisi, İç Anadolu Bölge derecesi kazanmıştır.

Bu ülke için şehit olan gazi olan yiğitlerimizin annelerinin de ellerinden öpüyoruz.

Şiirin okunmasının ardından “Gülümse Annem” adlı şarkıyı seslendirmek üzere Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencisi Elif Yavuz sahneye geldi. Elif Yavuz aynı zamanda 2018 Bayanlar Boks Türkiye Birincisidir.

Başarılı ve istikrarlı yönetimiyle, çağdaş eğitim anlayışıyla, sürekli başarıyı ve kaliteyi ilke edinen Altınyıldız Eğitim Kurumları, eğitimde ekol bir kurum haline gelmiştir. Başarıları, imkânları ve her geçen gün daha da gelişen okul kampüsüyle Altınyıldız Koleji eğitimde Türkiye´nin parlayan yıldızı olmuştur.

Özel Altınyıldız Liseleri Müdürü Özkan Kılınç bir konuşma yaparak mezun öğrencilerimizi kutlamıştır.

Mezun verdiğimiz ilk yıldan itibaren öğrencilerimiz üniversite sınavlarında Nevşehir ve Türkiye dereceleri kazanarak gururumuz olmuşlar, 2017 YGS ve LYS de ise başarı geleneğini devam ettirerek, rekor bir başarıya daha imza atmışlardır.

Özel Altınyıldız Koleji Öğrencileri 2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Adayı Belirleme Sınavında Türkiye 21.liği, 232.liği, 670.liği, 1000.liği, 1114.lüğü, 1154.lüğü, 1475.liği, 1568.liği, 1944.lüğü,2141.liği,2357.liği ve 2843.lüğü derecelerini kazanarak büyük bir başarı elde etmişlerdir.

2017 YGS ve LYS de Altınyıldız Kolejliler çeşitli puan dallarında Nevşehir 1.2.3. lükleri kazanarak. Türkiye´de ilk derecelerini kazanmışlardı.

Altınyıldız Koleji öğrencileri;

2017 YGS ve LYS´de Türkiye Geneli Sıralamalarda 284. 308. 319. 332. 441. 447. 448. 457. 479. 480.  olmak üzere, Türkiye´de ilk 1000 de 28 derece, ilk 10 bin de 151 derece kazanmışlardır.

16 Yılda; 1.115 Altınyıldız Koleji mezunu üniversiteli olurken, 98 Tıp, 416 Mühendislik-Mimarlık, 90 Hukuk, Kamu ve Uluslararası İlişkiler, 7 Eczacılık,27 Diş Hekimliği,31 Fizik Tedavi ve Diyetisyenlik,128 Eğitim Fakültesi, 318 İşletme-İktisat ve diğer fakülteleri kazanmıştır.

Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencileri, haziran ve temmuz aylarında katılacakları 2018 Üniversite Sınavlarında yeni dereceler kazanmayı hedeflemektedir.

Öğrencilerimize üstün başarılar diliyoruz.

Öğrencilerimizin yetişmelerinde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyoruz.

2017-2018 Takım ve ferdi yarışmalarda dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek kupa ve madalyalarıyla davetlileri selamladı.

Futbol Genç Erkekler Takımı          Nevşehir 1.si                                                                            

Futsal Genç Kızlar Takımı              Nevşehir 1.si                                                                             

Voleybol Genç Kızlar Takımı           Nevşehir 1.si                                                                            

Hentbol Genç Erkekler Takımı        Nevşehir 1.si                                                                            

Basketbol Genç Kızlar Takımı         Nevşehir 1.si - Türkiye Yarı Finalist                   

Basketbol Genç Erkekler Takımı      Nevşehir 3.sü                                                                        

Badminton Genç Kızlar Takımı        Nevşehir 2.si                                                                           

Santranç Kız-Erkek Takımı             Nevşehir 1.si                                                                            

Boks Genç Erkekler Takımı             Nevşehir 2.si                                                                            

Güreş Genç Erkekler Takımı           Nevşehir 1.si

Dünya ve Türkiye Derecesi Kazanan Öğrencilerin Ödül Töreni

2017-2018 Öğretim yılında Dünya ve Türkiye derecesi kazanan Altınyıldız Koleji öğrencileri ve takımları protokol tarafından altın ile ödüllendirildi.

Türkiye´nin ve Nevşehir´in gururu Altınyıldız Koleji Atletizm takımı Türkiye 1.si Liseler arası Kros Yarışması Dünya 3.sü takım alkışlarla sahneye çıktı.

Anıl Kalaycı                         -     Bireysel ve Takım Dünya 3.sü

Erdem Öz                           -     Takım Dünya 3.sü

Ömer Şen                           -     Takım Dünya 3.sü

Burhan Görüroğlu                -     Bireysel Dünya 6.sı, Takım Dünya 3.sü

Murat Yalçınkaya                 -     Bireysel Dünya 9.su, Takım Dünya 3.sü

Ayetullah Aslanhan              -     Takım Dünya 3.sü

Bayanlar Boks Türkiye 1.si          Melike Güneş

Bayanlar Boks Türkiye 1.si          Elif Yavuz

Bayanlar Boks Türkiye 3.sü         Cansu Çakır ve

2018 Liseler arası TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmasında Biyoloji dalında TÜBİTAK Türkiye Teşvik Ödülü kazanan Ergün Ceylan, Dorukan Kılınç altın ile ödüllendirildi.

Nevşehir´i, Türkiye ve Dünyada başarıyla temsil eden Altınyıldız Koleji öğrencilerini ve öğretmenlerini kutluyoruz.

Programda annelerimizi saygıyla selamlarken, babalarımızı unutmuyoruz fedakâr insanların      ellerinden öpüyoruz.

Altınyıldız Koleji 11.sınıf öğrencisi Muhammed Ali Şahin Gençlik Merkezleri Şiir Yarışması Nevşehir Birinciliği ve Bölge derecesi kazanan, Can Yücel´in Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim şiirini seslendirdi.

Özel Altınyıldız Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Nursima Kalay ve Özel Altınyıldız Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Emre Ünlüleblebici “Bu Adam Benim Babam “adlı şarkıyı seslendirdi.

Özel Altınyıldız Koleji´nde bir gelenek olan, Okul birincileri yaş kütüğüne plaket çaktı.

 Özel Altınyıldız Fen Lisesi 1.si Belinay Ünlü

Özel Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 1.si Elif Dabanlı  

Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1.si Hatice İlhan´nın diploma, altın ve hediyeleri protokol tarafından verildi.

236 Öğrenci diplomaları ve çiçekleri, Programa katılan protokol, yöneticiler ve öğretmenler tarafından verildi.

Büyük bir coşku ile gerçekleşen kep atma töreninin ardından Altınyıldız Koleji Yönetimi, Türkiye´nin Örnek Okulu Altınyıldız Kolejinden mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, törene katılan herkese teşekkür ederek, onları yetiştiren öğretmen ve öğrenciler kutladı.