Altınyıldız Kreş ve Anaokulu, öğrencilerine Neşet Ertaş’tan Beethoven’e kadar her ay bir sanatçıyı tanıtıyor.

Eylül ayında Bozkır’ın Tezenesi Neşet Ertaş’ı tanıyan Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğrencileri, Ekim ayında Beethoven’i tanıdılar.

Altınyıldız Kreş ve Anaokulundan yapılan açıklama,  “Türk ve dünya müzik ustalarını tanıyan öğrencilerimiz, geleneklerimizden kopmadan evrensel kültürü tanımaktadır.” denildi.

Bu ayın sanatçısının Beethoven olduğunu belirten Altınyıldız kreş ve Anaokulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Bu ayın sanatçısı Beethoven’dı. 1770 yılında Almanya’da doğan Beethoven besteleri ve ilginç yaşam öyküsüyle 19. Yy klasik müziğinin dehası bestecisi ve piyanistidir. Küçük yaşta müzik ve piyanoyla tanışmış olup ilk müzik öğretmeni babası olmuştur. 20’li yaşların sonunda işitme kaybı başlamasına rağmen müziği hiç bırakmamıştır. Müziğe olan bu tutkusunu Beethove’i canlandıran öğretmenimizden dinlemek çok keyifliydi.

Hayat hikâyesini dinledikten sonra bizlere müthiş eserlerinden oluşan güzel bir konser verirken, bu önemli bestecimizi yakından görmek ve dinlemek hepimizi çok heyecanlandırdı ve mutlu etti.”