Kreş sınıflarında her gün 1 saat olmak üzere haftada 5 saat, Anaokulu sınıflarında günde 2 saat olmak üzere haftada 10 saat İngilizce dersi veriliyor.

Yaş gruplarına göre öğrenmeleri gerekenleri öğrenen, çokça kelime dağarcığına sahip olan öğrenciler, günlük hayatta kullanmaları gereken ihtiyaçlarını İngilizce olarak ifade edebiliyorlar.

Okulda İngilizce dersleri teorik olarak İngilizce dersliğinde yapılırken, görsel konular ise akıllı tahtaların bulunduğu etkinlik sınıflarında ve cep sinemasında yapılıyor.

İngilizce derslerinde çocuklara başka bir dilin varlığını anlatma, bu alanda kulak ve dil alışkanlığı kazandırma, günlük yaşam da kullanılan basit kelime ve cümleleri öğrenmeleri, öğrendikçe zaman içerisinde kavramaları ve kullanmaları hedeflendi.

Konuya dair yapılan açıklamada “İngilizce derslerimizde ki öncelikle yöntemimiz, anadilimizi öğrenirken duyduğumuz her şeyi taklit ve tekrar ederiz. Önce sesleri taklit eder, ardından kelimeleri öğrenir ve en sonunda da cümle kurarız. Fiillerden, dil bilgisi kurallarından haberimiz yoktur.

Buna rağmen dili mükemmel bir şekilde öğreniriz. Bizim İngilizce derslerimizde de bu yöntemle İngilizceyi oyun haline getirerek, şarkı, drama, oyun ve sınıf içi proje çalışmaları ile derslerimizi eğlenceli bir hale getirerek çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Mehmet Karaca

 

/images/haberler/resimler/2017-1/4/1300259159673.jpg

 

/images/haberler/resimler/2017-1/4/1300408222415.jpg