Özel Altınyıldız Eğitim Kurumlarından yapılan açıklamada, Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda Kızılay Haftası’nı öğretici etkinliklerle kutlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Bugün çocuklarımızın güzel altın yüreğinde sevgiyi, yardımlaşmayı ve dayanışmayı yaşadık.” denildi.

Yapılan etkinlikte, Türk Kızılay’ının savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden gönüllülük esasıyla hizmet verdiği vurgulandı.

Türk Kızılayı’nın kuruluş amacını ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini özellikle öğrencilerine anlattıklarını belirten Altınyıldız Eğitim Kurumlarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün İzmir depreminde, Karabağ’ın işgalden kurtarılmasında ve her yardıma muhtaç olanın anında yardımına koşan Türk Kızılay’ımızı çok seviyoruz.

Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anından insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden gönüllülükle yapılan hizmetler ve faaliyetlerin uygulamalarını yaparak farkındalık yapar.

Geleceğimizin emin ellerde olduğunu çocuklarımızın sevgi dolu yüreklerinde, vicdanlarında, yardımı, sevgiyi, üzüntüyü, paylaşmayı bir kez daha gördük.

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu olarak Türk Kızılay’ımızı destekliyor, geleceğimize umutla bakıyoruz.”