Bu hafta “Summer Party” etkinliği düzenleyen sınıflar, eğlenceli ve öğretici İngilizce oyunlar oynadı. Oyunların ardından İngilizce yaz meyvelerini tanıyıp, afiyetle yiyen öğrenciler “Hello Summer” diyerek yazı karşılayıp “Yaza merhaba” dedi.

Altınyıldız Kreş ve Anaokulu Yabancı Dil öğretmenleri Ebru Tokdemir ve Büşra Ünal yaptıkları açıklamada; “Çocukların, yabancı bir dili öğrenmeye erken yaşta başlaması gerekir. Çocuğun yaşı ne kadar küçük ise, dil edinimi o kadar kolay olur. Altınyıldız Kreş ve Anaokulu’nda uyguladığımız eğitim- öğretim programına uluslararası standartlar yön verir ve her bir sınıf seviyesi; çocuğun sosyal, fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimini destekleyecek şekilde yapılandırılır. İlk yıllar programımız, İngilizce becerilerinin gelişimini en üst düzeye çıkarmak için tematik yaklaşımın yanı sıra ses bilgisine dayalı bir müfredat içerir. Aynı zamanda öğrenme stratejileri, eleştirel düşünme ve çalışma becerileri de öğretilir. Okul öncesi kurumlarımızda başlayan ses bilgisi programı, küçük öğrencilerimize ilkokul yıllarında geliştirecekleri bir temel sağlar.

İlimizin okul öncesinde örnek okulu olan Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda öğrenciler İngilizce öğrenmenin ayrıcalığını yaşıyorlar. 2 kadrolu öğretmenin görev yaptığı Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda, Kreş sınıflarında her gün 1 saat olmak üzere haftada 5 saat, Anaokulu sınıflarında günde 2 saat olmak üzere haftada 8-10 saat İngilizce dersi verilmektedir. Yaş gruplarına göre öğrenmeleri gerekenleri öğrenen, çokça kelime dağarcığına sahip olan öğrencilerimiz, günlük hayatta kullanmaları gereken ihtiyaçlarını İngilizce olarak ifade edebilmektedirler.

Okulumuzda İngilizce dersleri teorik olarak İngilizce dersliğinde yapılırken, görsel konular ise akıllı tahtaların bulunduğu etkinlik sınıflarımızda ve cep sinemasında yapılmaktadır.

İngilizce derslerimiz de çocuklarımıza başka bir dilin varlığını anlatma, bu alanda kulak ve dil alışkanlığı kazandırma, günlük yaşam da kullanılan basit kelime ve cümleleri öğrenmeleri, öğrendikçe zaman içerisinde kavramaları ve kullanmaları hedeflenmiştir. İngilizce derslerimizde ki öncelikle yöntemimiz, anadilimizi öğrenirken duyduğumuz her şeyi taklit ve tekrar ederiz. Önce sesleri taklit eder, ardından kelimeleri öğrenir ve en sonunda da cümle kurarız. Fiillerden, dil bilgisi kurallarından haberimiz yoktur. Buna rağmen dili mükemmel bir şekilde öğreniriz. Bizim İngilizce derslerimizde de bu yöntemle İngilizceyi oyun haline getirerek, şarkı, drama, oyun ve sınıf içi proje çalışmaları ile derslerimizi eğlenceli bir hale getirerek çalışmalarımızı yapıyoruz.

İngilizce eğitimde alanında uzman İngilizce branş öğretmenleriyle eğlenerek İngilizce öğrenme imkanı sunmaktayız.  Dil eğitiminin artık önemli olduğu günümüz şartlarında okul öncesi eğitimde ilk başlangıç olan İngilizce eğitim yaş gruplarına göre çocukların seveceği şekilde eğlenerek öğretebilen eğitmenlerle ve gerekli tüm materyallerle sağlanmaktadır.

Onların yeni bir dil öğrenme sürecini kolaylaştırmak ve desteklemek için;  programımızda İngilizce öğrenimine de önem veriyor ve okulumuzda haftanın 8-10 ders saati yabancı dil eğitimini öğretmenimizle birlikte oyunlar, etkinlikler, zihinsel becerileri destekleyen aktiviteler yapmaktadırlar.” diye konuştular.