Yapılan açıklama şu şekilde: “Toplumun ilgisini kitap ve kütüphanelere çekmek ve toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl “Altınyıldız Kolejinde Kitap Okuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen Kitap Okuma Etkinliğine, öğretmen, öğrenciler, personel herkes katıldı.

55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Kitap Okuyoruz’ sloganıyla Altınyıldız Liseleri sınıflarında, koridorlarında, kafeteryalarında ellerinde kitap sevgisi ile ilgili dövizlerle öğretmenler ve öğrenciler farklı bir etkinliğe imza attılar.

Kitap okuma etkinliğinde tüm öğrenciler okullarda, bahçede, kitap okuyarak etkinliği gerçekleştirdiler.

Tüm öğrenciler, Kütüphane haftasının kutlanma amacının topluma okuma alışkanlığını kazandırmak olduğuna dikkat çektiler.

Altınyıldız Koleji Türk Dili ve Edebiyatı zümresi ve Kütüphanecilik Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Öğrenciler ” Amacımız herkese kitap okumaya teşvik etmek, insanlara kitap okumanın önemini anlatmak, bunu özendirmek ve bunu tüm insanlara duyurmak,” dediler.

Altınyıldız Eğitim Kurumları liselerinde kitap okumanın özendirilmesi amacıyla farklı ve özgün çalışmalar yapılmaktadır.

Kütüphane Haftası dolayısıyla Diyarbakır’da bir İlkokula yüzlerce kitap hediye eden Altınyıldız Fen ve Anadolu Liseli öğrencileri, kitap okuma saatlerini 21 yıldır uygulayan Altınyıldız Yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Her yıl büyük katılımla Altınyıldız Kitap Şenlikleri ve Kitap Okuma Yarışmaları yapılmaktadır.

8.Sınıflar Kitap Okuma yarışması ile her yıl Ortaokullar ile Altınyıldız Liseleri buluşması gerçekleşiyor. Bu yıl yarışma 10 Nisan 2019 Çarşamba günü Saat:10.00 Altınyıldız Koleji Lise Konferans salonunda yapılacaktır.

Kitap okumanın özendirilmesi için başlatılan geleneksel etkinlikte, dikkatleri yazarlara ve kitaplara çekmek, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, öğrencilerin anlama ve kavrama seviyelerini yükseltmek amacı olan yarışma, her yıl büyük ilgi görmektedir.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesinde Kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılması öğrencilerin gelişimine ve sınav başarılarına büyük katkı sağlamaktadır.”