8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Altınyıldız Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serhat İğdeci, “Aydınlık geleceğimizi şekillendiren kadınlarımızdır” diyerek tüm kadın çalışanların bu özel gününü kutladı.

Özel Altınyıldız Liseleri Müdürü Özkan Kılınç, “Bir toplumu meydana getiren bireylerin başında olan kadınlarımız yaşamın içerisinde insanları olumlu yönde destekleyen, daha güzel, yaşanabilir yarınlar için bulunması gereken evrensel değerlerin kazandırılmasında yılmadan, yorulmadan emek vererek her zaman lider olmuş ve olmaya devam etmektedir“ dedi.

Toplumunun gelişip yükselmesinde kadına verilen değerin geleceğimizi yapı taşını oluşturan aile yapısının önemine inanarak; iyi karakterli bireyler yetiştirmek, temel değerleri pekiştirmek, çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak,  çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmelerini sağlamak, karakter ve değer kavramlarının yerleşerek davranışa dönüştürülmesinde Allah tarafından kendilerine verilen ilahi merhamet ve güçle annelik becerileriyle sergilemektedirler.

Sevgi ile başlayan her eylemin, saygı, nezaket, hoşgörü, yardımseverlik, adalet, samimiyet, hakkaniyet, tarafsızlık, yapıcı, yaratıcı olmak vb erdemli davranışları kendinde taşıyarak yavrularına, çocuklarımıza, geleceğe aktaran kadınlarımız geleceğimizin umut tohumlarını ekip yetiştirenlerdir.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk de; kadınlarımızın medenî,  sosyal ve siyasal haklarına kavuşması gerektiğine inanıyordu. Türk kadınının bu durumunu Atatürk’ ün şu sözü çok güzel şekilde ifade etmektedir: "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu Kadını kadar gayret gösterdim diyemez." Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür.

Altınyıldız Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Burçin Gündüz de; bu anlamlı günde kadın öğretmenlerimizle birlikte kutlamalara katıldı. Kadınlarımızın her an çalışma ve sivil toplum çalışmalarında yer almasının toplumun gelişmişlik düzeyine katkı sağlayarak önemli olduğunu vurguladı.

Altınyıldız Eğitim Kurumları ailesi olarak kadınlarımızın yalnızca 8 Mart da değil daima yanlarındayız.

Kadınlarımız; yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr annelerimizin, kız kardeşlerimizin, kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.